[]

yök ve değişik bir yatay geçiş yönetmeliği

geçen gün hocamız bahsetti...

x üniversitesine kayıt olduğun tarihte y üniversitesinin bölümüne puanın yetmişse, okuduğun x üniversitesini bırakıp y üniversitesine kayıt hakkımız olmuş. sınavı vs de olmuyormuş. tabi ingilizce belki olabilir.

böyle bir şeyi bilen duyan var mı? yahut böyle bir değişiklikle ilgili yönetmelik vs nasıl bulabilirim?

yanda avizemiz mavizemiz yok yardumlarınuza ihtiyacumuz var..

 
bizim okulda bu olay bölümler arası geçişte oluyor puanın yetiyorsa üniversiteler arası geçişte de muhtemelen olur.


  • fuerteventura  (09.11.13 11:52:54) 
dönem başlarında oluyor. bildiğim kadarıyla ayrıca geçilmek istenen bölümde de boş kontenjan bulunması ve yökün ilan etmesi lazım laps diye geçilemiyor. doğrudüzgün bölümler ve okullar çoktan dolmuş olduğundan zaten geçilemiyor bu sebeple. tabii iyi vakıf üniversitelerinin bazı paralı bölümleri hariç.

www.yok.gov.tr
  • sanal hayvan  (09.11.13 11:57:19) 
Bize şöyle bir yazı geldi. Diyelim bir üniversiteye yatay geçiş yaptın ve yatay geçiş yaptığın üniversiteyi beğenmedin. İlk 1 ay içinde, puanı o üniversitenin eşdeğeri veya o üniversiteden yüksek olan bir üniversiteye yeniden yatay geçiş için başvurulabiliyor ve sınavı, vb olmuyor. Çok dalga geçtik hatta, "En alttan başlayıp 4. yılın sonuna kadar "Beğenmedim, beğenmedim" diye diye Boğaziçi'ne gelinir" diye.
Bu yazı YÖK'ten geçen ay geldi. Henüz yürürlülüğe girdi mi, bilmiyorum.

  • aychovsky  (09.11.13 11:59:30 ~ 12:00:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.