[]

partisyon birleştirirken bilgisayarı kapatsak?

acronis disc director 11 ile neredeyse tamamı dolu 2 partisyonu (c,d) birleştireyim dedim. 2 gündür birleştirmeyi bitiremdi. yüzde62'ye kadar geliyor. sonra yüzde 50'ye geri dönüyor. zaten işlem yüzde 50'den başlamıştı. silecek çok şey vardı. belki silseydim böyle olmazdı..

neyse... diyorum ki bilgisayarı kapatayım. büyük ihtimalle partisyonlar uçup gidecek. sistem tekrar açılmayacak. herhangi bir live cd linux ile dosyalara ulaşıp başka yereye taşıyabilir miyim? yoksa hiren boot cd gibi birşeyle kurtarabilir miyim? zaten format atacaktım ama dosyaları kurtama imkanı olur mu?

win xp yüklü.

 
"neredeyse tamamı dolu" dersen olmaz işte. en az %15 boş alan olmalı ki adam gibi yapabilsin hızlıca.
C'yi yapıyorsan ve partlar gidecek diyorsan boot ekranında yapıyor bu işlemi sanırım. sonuçta kes yapıştır gibi birşey yapıyor ama yine de patlayabilir evet. Ancak patlasa bile hirenin içinde partition recovery programları oluyor onunla halledersin. kayıp olcağını sanmam.

  • inugard  (08.11.13 22:09:09) 
gereksiz çok şey vardı. onları silip işlemi başlatacaktım. onları silmeyi unutup başlamak büyük hata oldu. yüzde 15'ten az boş yer. bu gece de dursun öyle. olmazsa hirens ile müdahale edeceğiz artık.


  • sutlu nescafe  (08.11.13 22:25:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.