[]

Farma! (Aşırı antibiyotik kullanımı)

Antibiyotikler dikkatli kullanılması gereken ilaçlar malum, doktor kontrolü dışında kullanmak doğru değil.
Şöyle bir durum var ki; gömülü yirmilik diş iltihabından dolayı Eylül'ün ilk haftası, dişçinin reçete ettiği Augmentin 1000 mg (1 kutu) kullandım. Ameliyat önerdi, ancak özel hastane olduğu için gitmedim. 2 ay sonra devlet hastanesine göründüm. Dokununca ağrıdığı için dişçi tekrar antibiyotik yazdı (Sef 1g). Onu da 1 kutu kullandım. Ameliyat randevusu alındı falan işte...

Bu sırada boğazımda sürekli bir gıcık şikayetiyle aile hekimine göründüm. Enfeksiyon olduğunu söyleyip soğuk algınlığı ilacı ve boğaz spreyiyle birlikte Cefnet 600 mg tablet yazdı. Şuan onu kullanıyorum. Aile hekimine önceki ilaçlardan bahsetmedim, kafama takıldı. Burada herhangi bir aşırı kullanım var mı?

Şimdiden teşekkürler.

 
mecburiyetten benimde böyle kullandığım durumlar oluyordu. yarım bırakmayıp tam kür uyguladıysan çok fazla sorun olmayacaktır. sonuçta enfeksiyon varsa kullanmak gerekli.

artık ben dikkat etmeye çalışıyorum elimden geldiğince, düzgün beslenerek.

olan olmuş. :)
  • kobretti  (08.11.13 10:34:31) 
onların ilaç atılımı zaten en fazla 24 saat çinde gerçekleşiyor, o yüzden doz aşımı olması mümkün değil.

en fazla olsa olsa çok sık kullanımında antibiyotik direnci gelişimini kolaylaştırırsınız bir de böbreklere dönem dönem yük binmiştir ancak sağlıklı bir insan için büyük risk oluşturmaz.
  • neferkitty  (08.11.13 10:34:57 ~ 11:24:38) 
Ben de değişik bir öneride bulunayım, kısa sürede fazla antibiyotik kullanım bağırsak florasını kötü etkiliyor, yani o sevimli bakteriler ölüyor ve mesela normalde bağırsakları bozmayan sokak yemekleri falan dokunur hale geliyor. Bu yüzden probiyotik zımbırtılardan da (yoğurt vs) kullanmayı düşünebilirsiniz.


  • whoosie  (08.11.13 10:47:57) 
@neferkitty
Böbrekler sağlam, ondan eminim. Direnç konusu kafama takılmıştı. Gerçi ilk kullanımdan sonra uzun bir süre ağrı vb. olmadı. Muhtemelen işe yaradı. Ancak enfeksiyona eğilimli olduğunu dişçi de söylemişti, nitekim oldu da. Yine de 2. atağı da savuşturdu ilaç.

@whoosie
Antibiyotiklerin hepsinde "geniş spektrumlu" yazıyor. Malum, besin zincirini bozunca kurbağalar ölür sinekler çoğalır durumu oluyor:) Probiyotik yoğurtlar normal flora dengesini de sağlıyor mu? Ben hep laksatif etki yapan başka bakteriler içeriyor diye düşünüyordum.
  • vizdilva  (08.11.13 11:13:01) 
Ya doğrusu kişiden kişiye çok değişiyor, bazı insanlarda laksatif etki yapıyor gerçekten ama bazı kişileri de hiç etkilemiyor. Kayısılı falan olmayanları aşırı olmayan şekilde tüketirseniz faydası olur diye düşünüyorum.


  • whoosie  (08.11.13 12:54:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.