[]

internet ve tükkan farkı

merhaba duyurunun güzel insanları,

bazı elektronik mağazaların internet sitesinde mesela:
" cullo 15 tl - internete özel fiyat - " yazmakta.
mağazaya gidiyorsun - cullo ne kadar - 18 tl abi
bu fark neden olmakta.
bir numaramı var yoksa.
neden internette her zaman daha ucuzken mağazada pahalı?
neden internetten almayın mağazadan alın diyen insanlar var.

iyi günler

saygılar

 
Mağazada insan çalışır ve ona para ödersin. İnternette işçiliğe çok çok daha az para ödersin ondan.


  • dahili meddah  (08.11.13 08:09:21) 
dahili meddah +1

ayrica dukkan kirasi vs depo kirasi.
  • medievalman  (08.11.13 08:29:25) 
benim dükkanım daha ucuz.

neden dersen innternette rakiplerimin fiyatlarını kırıp etik dışı bi şeşy yapmak istemediğim için. ama istisna sayılabilirim.
  • bira patates ketcap mayonez tuz hardal  (08.11.13 08:48:12) 
neden internette her zaman daha ucuzken mağazada pahalı?
bunu cevaplamışlar.

neden internetten almayın mağazadan alın diyen insanlar var.
muhatabın var, daha güvenli, dokunarak alıyorsun ve olası bir kargo parası eklenişi olmuyor.
  • neyleyim  (08.11.13 09:29:29) 
İnternette aynı ürünü satan pek çok mağaza arasından sıyrılmak için fiyatı düşük gösterenler de var.Zira bu internet ortamında toptancısı, ithalatçısı, imalatçısı ve parekendecisi beraber ürün satıyor. Toptancı; mağaza açmadan yüksek karla ürün satıyor, parekendeci düşük karla rekabet etmeye çalışıyor ve bu dengeyi mağazada gelen müşterilere geçirerek koruyor. Hatta öyleki, adamı telefonla arayıp "internette gördüm, gelip mağazınızdan almak isriyorum" derseniz, size "geldiğinizde internette gördüğünüzü belirtin" derler. Zira mağazada illaki yüksek fiyattır( üstteki arkadaşların belirttiği pek çok sebepten dolayı)


  • Kenboi  (08.11.13 10:07:22) 
yani olay rekabet ve diğer pazarlama giderlerinden kaynaklı olduğu sonucuna vardık.
cevap yazan ilgili arkadaşlara teşekkürler.

  • seyduna6687  (08.11.13 14:01:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.