[]

Kahve Hakkinda Sorular

selam,

1. sabahlari evde pratik ve kaliteli kahve icmek istiyorum. su an nescafe instant coffee kullaniyorum ama kalitesi pek de iyi degil sanirsam. baska marka veya metot oneriniz var mi? kahve makinesi aldirmakla falan ugrastirmayin ama. french press'li kahve olayina girsem iyi olur mu?

2. nescafe'nin cam kavanozda olanindan degil de posette olanindan aldim. daha once evde olan cam kavanozdakine ilave ettim. farkettim ki posette olanin kokusu daha bir fresh ayni marka olmasina ragmen. bu yeni olmasindan mi kaynaklaniyor, yoksa cam kavanoz bir sekilde kahvenin aromasini mi emmis? posette saklamak daha mi saglikli?

 
french press candır. içinde sadece kahve değil her türlü çayı da demleyebilirsiniz. üstelik çok da basit tek ihtiyacınız kaliteli bir kahve ben kahve dünyasının kahvesini kullanıyorum 250 gr'ı 12.5 tl olan bir kahve için tadı çok iyi.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (07.11.13 20:41:09) 
bence french press'i bir deneyin. ben memnunum. zaten pahalı bir şey de değil beğenirseniz ondan devam edersiniz.

kavanoz hava alıyorsa ve poşette açıp kapatılabilen şeylerden varsa poşet daha az hava aldığı için taze kalmış olabilir.
  • tombombadil  (07.11.13 20:45:02) 
daha önce başka duyurulara da yazdım şimdi de yazayım.

kahve demleme şeklinden önce aldığın kahveyi düşünmende fayda var. nescafe, kahve dünyası, hatta insanımızın ölüp bittiği starbucks, tchibo gibilerinin kahvelerini cam, vakumlu poşet...vs nerede saklarsan sakla, bayattır. istersen öğütülmemiş şekilde, çekirdek kahve al yine de bayattır. en az 6 ay öncesinden kavrulmuş kahvelerden bahsediyoruz. burada kaliteli kahveden söz edemeyiz ne yazık ki. bu yüzden siparişin üzerine kahveyi kavurup sana gönderen yerlerden sipariş vermen gerekiyor, eğer ki kaliteli kahve içmek istiyorsan. kaliteli kahveni edindikten sonra ise, yeni kavrulmuş ancak öğütülmüş kahve ilk başta taze de olsa çok çabuk bayatlar. bu yüzden içeceğimiz kadarını kendimi öğütüp içmeliyiz ki tamamen taze kahve içelim. zaten farkını hem demlerken, hem de içerken anlıyorsun. bu yüzden dışarda kahve içmeyen biriyim, çünkü arada ciddi bir lezzet farkı var. düşündüğümüzde ekonomiye de faydası var demek ki.

french press iyidir, öyle illa ki makine almalıyım diye düşünme. french press'ten sonra aeropress alabilirsin, çok ayrı bir zevktir o da. ben şu an sırf aeropress ile demliyorum kahveyi.

o zaman kaliteli kahve için gerekenler: öğütücü (sözen marka el değirmeni), french press ya da aeropress, yeni kavrulmuş kahve çekirdeği. el değirmeniyle sabah sabah uğraşmak istemiyorsan akşamdan içeceğin kadarını öğütür bir cam kavanozda saklarsın kahveyi, sabah kalkar yaparsın. aeropress ile kahve yapma şeklinin bir sınırı yok, ki dünya şampiyonası bile oluyor düşün ama ortalama 1 dk içerisinde kahven hazır oluyor. temizlemesi ise 3 saniye. böylece 63 saniyede hem pratik hem de fazlasıyla kaliteli kahve yapmış oluyorsun.
  • soso  (07.11.13 20:58:27) 
granül kahveden sonra filtre kahveye geçince zaten aynı pratiklikte olduğundan fakat lezzet olarak da sağlık olarak da 1000e katladığından, vazgeçemezsiniz muhtemelen. o yüzden french presse muhakkak geçin derim.

piyasadaki kahveler bayat. kahve dünyası da, tchibo da sturbucks da bayat çekirdekten çekiyorlar. ama ulaşılabilirlik açısından nispeten sturbuckstan aldığınız çekirdekleri kendiniz öğütün yahut en kötü tchiboyu tercih edin derim. 100 gram alsanız epey yeter.

daha kaliteli için taze kavrulmuş-çekilmiş olanlarını tercih edin derim naçizane. kronotrop, cherry beans, karabatak gibi yerlere yolunuz düşerse bi deneyin derim. alırken kavrulma tarihine dikkat edin birkaç günü geçmesin.

şöyle bir şey yazmıştım kahve-antik.eksisozluk.com
  • elmali kurabiye  (07.11.13 21:02:52 ~ 21:06:59) 
evde kavurma yapilabilir mi? var mi kavurma ve ogutmeyi ayni anda yapan aletler?

eskiden bi yerde gormustum alev tabancasi falan kullaniyordu bir adam.
  • gerard  (07.11.13 21:12:07) 
tavada kavuranlar var ama homojen olmuyormuş, şu mısır patlatma makinalarını da kullanıyorlar. yoksa bu, kahvefabrikası nı tavsiye ederim, ertesi gün yolluyorlar taze kavrulmuşunu. hatta çekiyorlar da. az az oradan sipariş edebilirsiniz.
www.kahvefabrikasi.com
gibi. filtre seçeneği de var burada. ama pek az seçenek var, hasbean gibi yerleri de tavsiye ederim ama onların da kargo sıkıntısı var. yeşil çekirdek isteyip yine kendiniz kavurup, çekeceksiniz mecbur bu tarz yabancı menşeili yerlerden sipariş ettiğinizde.
  • elmali kurabiye  (07.11.13 21:25:14 ~ 21:29:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.