[]

balkabağı dolması

elimde fotodaki gibi minicik balkabaklarından 1 adet var. İçine bir şeyler doldurup fırında yapıcam.
Ama hem içi minicik, hem de ne koysam bilemedim.
Evde patlıcan, kabak, havuç, brokoli, gibi bilimum sebze var. Bir de et ya da tavuk alıcam ama hangisi tat olarak daha uygun olur kestiremiyorum.
Bir de içi cidden minicik:)
Daha önce benzer bir yemek yemiş yapmış olan varsa fikir verebilir mi?

Güzel olursa yılbaşında da biraz da büyük kabakla yapayım diyorum. Aralık sonunda balkabağı bulunur mu ki?

 
yemek yerine tatlı birşeyler olmaz mı ki bundan? çok şirinler ayrıca


  • nolmus yani  (07.11.13 17:10:12) 
balkabağının tatlısı haricinde bir şeyini yapıp yemedim ama tavuk eti daha yakışır sanki. bu arada çok güzeller ya, nereden aldın ki?


  • mayaa  (07.11.13 17:18:43) 
Çok güzel görünüyor nereden buldunuz bunu ya.. Ben olsam hazır kabak tatlısını da yemeye alışmışken tatlı yapardım.. Normal kabak tatlısı nasıl olur bilmem de aynı yöntemle yapıp içine cevizi doldururdum herhalde, hayal etmesi bile güzel oldu :)


  • mutekebbir  (07.11.13 17:19:21) 
Balkabagi ve havuc cok uyumlu oluyor kesinlikle karisimin icine ekleyin derim.Patates de guzel oluyor ama icini patatesle nasil doldurursunuz bilmem,belki kucuk kucuk kup seklinde dograyabilirsiniz.Sebze degil ama tat vermesi acisindan defne yapragi da cok hos oluyor.

Balkabaklariyla birlikte tavuk gogsu yedim,tadini begenmistim.Et sote yapildigina da cok fazla denk geldim ama kirmizi et yemedigim icin tadi nasil oluyordur,bilmiyorum.Damak zevkinize gore yanina ikisini de alabilirsiniz bence.
  • fraise  (07.11.13 17:21:19 ~ 17:22:10) 
kabak çorbası yapabilirsin tek kişilik


  • GibsonRules  (07.11.13 17:21:53) 
ben balkabağını tuz ve zeytinyağıyla fırınlıyorum üzerine sarımsaklı yoğurtla çok yakışıyor, sende haşlanmış patates, havucu (daha geç piştikleri için haşlanmış dedim) zeytinyağı, tuz ve sevdiğin baharatlarla harmanlayıp içine doldurup fırınlamayı deneyebilirsin, üzerine de yoğurtlu sos yakışır bence


  • sirena  (07.11.13 17:25:20 ~ 17:26:09) 
hmm, iki hafta önce çin'e gitmiştim, bir akrabayı ziyarete, oradan alıp getirmiştim.

mantar ve ıspanak koydum. azıcık da şehriye ekledim. artık nasıl olursa. zaten için ufacıktı:)

bir de cheesecake yapıyordum, yaktım, bütün üzerini sıyırmak zorunda kaldım. şimdi çok ama çok çirkin görünüyor. ne yapsam ki?
  • goldentitan  (07.11.13 17:51:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.