[]

bir motor alacağım fakat ödemesi sıkıntı. ödeme şekli önerisi lazım.

şimdi 7000-9000 arası bir miktara motor alacağım. şu an öğrenciyim, kredi çekme olasılığım yok. ablam işe geçen hafta girdi kurumsal bir şirkette çalışıyor. baba emekli, eski evin altındaki dükkandan kardeşleriyle bölüştüğü bir hisse var. ordan bir geliri de var. anne çalışan kadın fakat kredi çekme şansı ne yazık ki anneyle babanın.

kredi kartı olarak bu civarda bir ödemeye ne ortalama ne kadar limit gerekir. senetle galeriden alma ihtimalı var mıdır? ablamın kredi çekmesi için çalıştığı yerde birkaç ay geçmesi mi gerekir.

edit: aralıkta annemin de emekli maaşı başlıyor. maddi olarak sıkıntı yok aslında ama toplu para konusunda sıkıntımız var. teşekkürler uyarılar için ayrıca dikkate alıyorum.

 
bence maddi durumunuzu şekillendirmeden veya bir başkasından yardım almadan senetle veya kredi kartıyla böyle bir borca girmeyin.

anladığım kadarıyla sabit geliriniz yok. ve bir avukat olarak sizin durumunuzda olup hakkında icra takibi başlatılan binlerce insan gördüm.

nakit / garanti para veya aylık sabit geliriniz olmadan borca girmeyin lütfen

ablanızın durumu kabul etmesi ve kredi çekme ihtimalinde ise, bankaların kendisine 2-3 ay sonra böyle bir krediyi vereceklerini düşünüyorum. önceden bir yerde çalışmadıysa şu anda vermezler ama.
  • nesilsiz  (07.11.13 15:18:29 ~ 15:20:05) 
Banka kredisi kısmıyla ilgili: Genelde bordrosu çıkana kadar kredi başvurusu yapsa da reddedilir; ya da kefil gerekir. 3 bordrosu çıkana kadar kredi çıkma ihtimali biraz düşük. İlk bordrosu yaklaşık 1.5 ay sonra çıkar bu arada.

Yine aynı şekilde o limitli bir kredi kartı da alamaz. Kredi kartı başlangıç limitleri 750 TL civarında. Bu limitte kart varsa da muhtemelen galerinin uygulayacağı vade farkı yüksek olacaktır; ama bazen bankalar taksit yapabiliyor kendileri. Bankayla görüşürsünüz.

Galeri elden taksit yapsa bile iflahını kurutur; en az 1.5 katı olarak ödersin.

Akıl vermek gibi olmasın ama ben senin yerinde olsam birkaç ay beklerim.
  • kivilcimin kirkta biri  (07.11.13 15:18:50) 
cevaplar için teşekkürler.

senet olayı evet mantıksız acele etmeye gerek yok, acele etme sebebim motor fiyatlarının kışın "genelde" kullanılmadığı için daha da ucuzlaması. fiyat yaz sezonu bir anda fırlıyor.
  • eurhka  (07.11.13 15:26:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.