[]

Excel - Pivot Table Sorusu

Çook büyük bi satış tablosu var, tarihleriyle beraber şirketlere yapılmış satışları gösteriyor. O tablolar üzerinde oynayamıyorum. Yalnızca pivot table olarak ayrı bir sheet'e veri çekip analiz yapıyorum. Ana tablo üzerinde değişiklik yapamıyoruz.

Aylara göre yapılmış toplam satışı pivot üzerinden göstermek istediğimde, bir kolona tarihi, diğer kolona satışı seçiyorum, fakat tarihler gün de dahil olduğu için (01.01.2009 şeklinde) Ocak'ta yapılan her satışı ayrı ayrı gösteriyor resimdeki gibi, şubattakileri ayrı ayrı.

Format cell kısmından girdim, tarihi yalnızca ay olarak göster dedim, ama bu ayrılık devam ediyor.

İstiyorum ki ocakta yapılan satışları otomatikman birleştirsin, şubattakileri birleştirsin, marttakileri birleştirsin, (yani aynı ayda olanları birleştirsin), satışları da toplasın. Bunu da otomatik olarak yapsın. Nasıl yapalım?

 
Tarih aralığını seçip, sağ tıklayıp "Group" kutucundan by Month yapmayı da deneyebilirsin.

Pivot üzerindeki alanı seçip sağ tıklayarak context menüsünden "group and show detail" yapman da gerekebilir.

Görsel: chandoo.org
  • hiko seijuro  (07.11.13 11:52:11 ~ 11:59:40) 
Kralsın Hiko. Süper oldu.


  • roket adam  (07.11.13 12:01:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.