[]

kombi meselesi, anlayan beri gelsin

Baymak marka eski, bacalı bir kombim var. 2-3 hafta önce sürekli ateşleme yapmaya başladı ve en düşük ısıya ayarlı olmasına rağmen petekler alev gibi. İnternetten bir servis numarası buldum, aradım geldiler, elektronik beyni mi ne varmış onun değişmesi gerektiğini söylediler. 310 TL aldılar değiştirmek için. Dün değiştirildi ve bugün aynı sorun devam ediyor. Kombi işinden anlayan arkadaşlara sorum, servis gelince ağzımı ayırıp bakacağıma, beni önceden sorunun ne olabileceği konusunda bilgilendirebilir misiniz?
Kazıklanmaya ve aldatılmaya çok açık bir insan evladıyım.



 
genelde bu tarz işlerde usta kısmı çakarsa işten anlamadığınızı çok alakasız parçaları değiştirip iş yapmış gibi görünürler. fazla para almak için...
önce pazarlık yap abi, nedir sorunu ne çıkar falan...
adam işi yapmadan önce konus ki sana makul seyler söylesin. hatta pazarlık dedim ya yap . utan be abii .. offffff. gidiyorum ben.
  • farrytikki2  (06.11.13 23:09:16) 
bu gibi durumlar için her zaman yetkili servisler ile çalışın. onların değiştirdiği parçanın garantisi var. sorununuz düzelmezse ücret almadan gelip düzeltmeleri lazım.

özel kombi servisleri çok üç kağıtçı. diyelim basitçe halledilecek bir sorun var. atıyorum sadece vida gevşemiş mesela. adam geliyor, diyor ki beyin arızalı. 400 liraya değiştiririm. "ben bir düşüneyim" dersen de diyor ki "ama bak değiştirmezsen başına iş açar. sonra da içerideki soketli kablolardan birini yerinden çıkarıp, aleti toplayıp gidiyor. adam gittikten sonra bi bakıyorsun kombi hiç çalışmıyor. aha beyni iyice yandı diye adamı çağırıyorsun. adam beyin değiştirdim diye 400 lirayı alıyor, kabloyu yerine takıyor, deminki vidayı da sıkıp gidiyor.

arkadaşım anlattı. ben bir düşüneyim'den sonra kombi iyice arızalanınca yetkili servis çağırmış. servis demiş bu kablo yerinden çıkmış ve kendi kendine çıkabilecek bir kablo değil diye. resmen dolandırıcılık.
  • kibritsuyu  (07.11.13 14:40:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.