[]

Resmi Gazete'de Yayınlandıktan Sonra Kanunun Yürürlüğe Girme Süresi

Haber: www.internethaber.com

Aşağıdaki yorumlarda hukuk okuyan bazı kişiler; haberin hatalı olduğunu, belirtilmemişse Resmi Gazete yayınlanır yayınlanmaz yürürlüğe girer demişti.

Hukuka Giriş kitabımda da buna benzer bir ifadeyle karşılaştım ama ciddiye almadım, çünkü ders hocamızın bize Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra 45 gün sonra yürürlüğe girer dediğinden eminim!

Şahsi fikirleri de duymak isterim ama emin değilseniz lütfen belirtin.

 
Bildiğim kadariyla resmi gazeteye girer girmez yürürlüğe giriyo. En son vergi borcu yapilandirmalari oyle olmustu diye hatirliyorum.


  • ukecan  (06.11.13 18:35:46) 
eğer öyleyse bazı kanunların yönetmeliklerin sonunda,

''Bu .... yayımı tarihinde yürürlüğe girer. '' ibaresi var. Eğer zaten öyleyse bu çok gereksiz değil mi ?
  • dokuz numara dort yildiz  (06.11.13 18:38:27) 
resmi gazetede yayınlandığı gün yürürlüğr girer. ben de eminim. hatta tecrube ile sabittir diyeyim.


  • bigman  (06.11.13 18:38:34) 
@bigman sorumu size de yöneltiyim. neden çoğu kanun, khk, tüzük vs sonunda yayımı tarihinde yürürlüğe girer yazıyor. Belirtilmediği zaman zaten öyle olacaksa bunun yazılmasının nedeni nedir?


  • dokuz numara dort yildiz  (06.11.13 18:40:08) 
"Kanunlar TC Resmi Gazete'de (kuruluşu 7 Ekim 1920) yayınlanırsa yürürlüğe girer. Tarih belirtilmemişse 45 gün içinde bütün yurtta geçerli olur." diye bir aciklamaya ulaştım.

ben sporculuk donemimde ödül yönetmeliği resmi gazetede daha yayınlanmadan derece yaptigim için eski yönetmelikten ödül almıştım.. 4 gün sonra kanun yayınlandı.. samimi 2 arkadasim benden 1 hafta sonra derece yapip benden cok odul almislardi.. :)

uzman mıyım degilim, sadece dilim yandigi için biliyorum..
  • bigman  (06.11.13 18:43:56 ~ 18:44:29) 
demek ki ödül yönetmeliğinin sonunda da yayınlandığı tarihte yürürlüğe girer ibaresi varmış.


  • dokuz numara dort yildiz  (06.11.13 18:46:20) 
bir paket halinde yayınlanmıştı.. ödül yönetmeliğinin belirlenmesine ilişkin yetkileri filan belirliyordu..

dediginiz dogru.
  • bigman  (06.11.13 18:49:09) 
Ayrı bir yürürlülük tarihi olabilir yasanın. Misal bakınız 6331 sayılı yasa. Haziran 2012'de yayınlandı çıktı Ocak 2013'te yürürlüğe girdi.


  • wallcan  (06.11.13 18:51:06) 
Söz konusu 1322 sayılı kanun hâlâ yürürlükte:

www.mevzuat.gov.tr

Belirtilen husus kanunda geçiyor. Eğer tarih belirtilmemişse 45 gün sonra yürürlüğe girer diyor. Sorun yok yani.
  • 44  (06.11.13 18:52:27) 
kafamda hususa dair bir soru işareti kalmadı, teşekkür ederim.


  • dokuz numara dort yildiz  (06.11.13 19:42:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.