[]

Topluluk/Kulüp Kurma

Arkadaşımla yürürken bir fikir geldi aklımıza ancak nasıl hayata geçirebileceğimizi bilmiyoruz. ADD yada X Derneği/Topluluğu tarzında bir şey kurmayı düşünüyoruz fakat nerden başlayacağımızı bilemedik. Bunun için belli bir yerden izin mi alınmalı, nereye başvurulmalı kısacası nerden başlamamız lazım bilen varsa yardımcı olabilir mi?




 
önce güzel bir tüzük yazmak lazım. tüzük örneklerini internette bulabilirsin. sonra da valilik bünyesindeki dernekler masasına gidecek ve onaylanmasını bekleyeceksin. eskiden bu işi emniyette yapıyorduk, ama iki senedir filan valilik altına alındı. ancak izmit iin konuşuyorum, emekli bir polis getirilmişti o dernekler masasının başına. kurulacak dernekle aynı isimle başka bir dernek kurulamaz diye bir madde hatırlıyorum. ayrıca yönetim ve denetleme kurulu da gerekiyor. adreste isteniyor, dernek binası tarzında. bildiklerim bunlar, bilinç akışı oldu biraz.


  • derectus  (17.04.09 23:19:32) 
dernekler il müdürlüğü vardır bu işlere bakan her ilde. oraya gideceksin, bizim böyle böyle bir olayımız olacaktı diyeceksin. onlar da sana yardımcı olacaklar dipten tırnağa.


  • fempusay  (17.04.09 23:38:12) 
bir üniversitenin ögrencisi isen eger işin biraz kolay olacak okulunun sks bölümüne gidip yapman gerekenleri anlatan bir a4 alabilirsin. arkana sağlam birde hoca aldıgında herşey dahada kolaylaşacaktır ama üniversite ögrencisi degilsen biraz işin zor gibi. üniversitelerde de en kolay olması için eylül ekim aylarını seçebilirsiniz kısa sürede olayı çözmen açısından.


  • halinin ucundaki toz parcasi  (17.04.09 23:59:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.