[]

Tarihte hiç threesome savaş olmuş mu?

Başlığın absürt kaçtığının farkındayım ama nasıl anlatacağımı da bilemedim. Neyse; tarihte hiç üç yada daha fazla ülkenin/kabilenin vs. aynı anda birbirleriyle savaştığı olmuşmudur ?

Yani Fransızlarla İngilizler savaşırken, Almanların "bizim neyimiz eksik lan" deyip ikisine bir daldığı gibi vesaire.

Yani savaşın 3 tarafı olacak. Almanlar sonradan olaya dahil olunca Fransızlarla İngilizlerin birlik olması şeklinde değil.

 
Ben daha konvansiyonel bir savaşı kastetmiştim. Suriyede olanlar gerilla mücadelesi şeklinde daha ziyade.


  • arnatuile  (06.11.13 10:25:19) 
aynı savaş meydanında olanını kastediyorsan muhtemelen yoktur. çünkü hiçbir ülke/kabile boşuna kendi askeri ölsün istemez oturur bekler. en fazla diğer ikisi arasındaki savaş bitince dahil olmuştur.


  • bass solo take one  (06.11.13 10:36:56) 
kasıt ettiğin muharabe ise,

"Yugoslavia was a bit of a mess with various factions sometimes fighting the Germans and Italians and sometimes each other, with the Germans lending a hand on occasions!

In Greece too the Royalists, Communists and Natioanlists all fought each other too as well as the Germans and Italians.

Indeed when the Brits landed in late 1944 they had to fight the Communists to secure Athens for the Western Allies.

In the Ukraine there were pro Soviet and anti Soviet Partisan units. Even Jewish units IRRC who were wary of the others.

In eastern Poland there were also pro and anti Soviet units who fought the Germans then as the Soviets approached the pro Soviet ones sought to take over the more Nationalists ones. They fought each other as well.

In North Italy the communists were the driving force in fighting the Germans but also had to contend with those Italian units still loyal to Mussolini.

In France the Vichy forces were ruthless in tracking down the Maquais and in the aftermath of Victory many old scores were paid off against the alleged collaborators."

şöyle bişi buldum,
www.armchairgeneral.com

bu adresde tartışılmış konu.
  • mayhemdemon  (06.11.13 10:38:20 ~ 10:39:13) 
birinci dünya savaşı, efendime söyleyeyim ikinci dünya savaşı..


  • 386 dx  (06.11.13 11:23:08) 
@386, abi birbirleriyle savaşan sonra aynı taraafa geçen ülkeler oldu wwI ve wwII'da ama, genel itibariyle sonuçta iki ayrı saf vardı.

Benim kastım, resmen, elle tutulu gözle görülür bir şekilde 3 ayrı saf olması.

A ülkesinin aynı anda hem B hem de C ile savaşması.
B'nin C ve Aile,
C'nin de A ve B ile savaşması şeklinde.
  • arnatuile  (06.11.13 11:56:37) 
yugoslavyanın dağılmasında çıkan iç savaş bunun net örneğidir.

iç savaş da sayılmaz aslında pek.
  • ganyotçu  (06.11.13 12:08:18 ~ 12:09:12) 
İkinci balkan savasi buna ornek. Hatta 4ulke var birbirine giren. Firsattan istifade de osmanli edrneyi ele geçiriyor.


  • sakabilmemneyi  (06.11.13 12:58:03 ~ 12:59:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.