[]

imam nikahinin belgesi oluyor mu

simdi ben kizarkadasimla evde vakit gecirirken komsu teyze ihbar etse, ahlak polisi gelse "imam nikahliyiz abi" desem atlatir miyim? Yoksa cikar belgesini derler mi?
ozetle imam nikahi belgesi oluyor mu?



 
olmuyor. (2 tane imam nikahı gördüm.)


  • coder  (06.11.13 08:06:32) 
Evde imam mı bulundurcağız artık :)


  • redeath  (06.11.13 08:08:36) 
resmi nikah olmadan imam nikahı kıymak suç.

yani bir camii imamına gitseniz ve bize nikah kıy deseniz memur olduğu için evlilik cüzdanınızı görmek ister.

kaldı ki islama göre nikah kıymak için herhangi bir memur yada imam gerekli değildir.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (06.11.13 08:10:22) 
bugüne kadar bildiğim onlarca imam nikahı da resmi nikahlardan önce kıyıldı. ben daha rastlamadım evlilik cüzdanı isteyenine.

bu imam nikahı işini de çok fazla dillendirmeyin, uyanıp imamın sicil nosuyla bilmemnesiyle yeni nesil imam nikahı belgesi yapar bunlar :)
  • avifa  (06.11.13 08:17:48) 
Yahu bir siz zekisiniz, hakime " e baskalari da resmi nikahi olmadan imam nikahli yasiyor" dersiniz savunmanizda.

Demet akalin bile bu yuzden ifade verdi ve mahkemeye cikti:

www.sabah.com.tr
  • comptrol  (06.11.13 08:23:07) 
ne demek ahlak polisi ya, siz şimdiden kanıksamışsınız çare düşünüyorsunuz olmaz böyle, kimse girip evimize hesap soramaz rica ediyorum bunları normalleştirmeyin, lütfen


  • sirena  (06.11.13 09:13:26) 
imam nikahının belgesi olabilir. imam, nikah kıyarken bir belge düzenlerse olur tabii ki. fakat bu belgenin yasa önünde geçerliliği olur mu bilemem, avukatlar bilir.


  • nereye bu gidis  (06.11.13 09:20:43) 
sirena+100 ya dün konuştu diye bugün kimse kapınıza dayanamaz arkadaşlar.


  • aktör  (06.11.13 09:22:31) 
imam nikahı su an yasalarımızda herhangi bir geçerliliği olmayan nikah türüdür. nikah kıyma konusunda belediyelere yetki verilmiştir. dolayısı ile sadece dini ritüel olan imam nikahının belgesi yoktur.

ikinci olarak ülkemizde ahlak polisi de yoktur. devletin polisi sadece yasalarda yer alan suç teşkil eden fiiller bakımından yetkilidirler. evlilik dışı ilişki diğer adı ile zina TCK da suç olarak yer almamaktadır. zinanın su an yasalarımızdaki tek yeri medeni kanunda boşanma sebepleri arasındadır. cezai sonucu bulunmamaktadır. bu sebeple komşu teyzenin sizi zina yapıyorlar diyerek şikayet etmesi mümkün değildir.

diyelim ki teyze şikayet etti o polis sizin kapınıza gelemez. hadi geldi diyelim herhangi bir işlem yapamaz. kısacası evin içinde olan durum kimseyi ilgilendirmez müdahale de edemezler. tabi zemin katta oturup camı çerçeveyi açıp herkesin görebileceği bir şekilde bunu yaparsanız hayasızca hareket suçundan ceza alabilirsiniz.

komşu teyze size takmışsa;

1- çok gürültü yapıyorlar diye şikayet eder. polis sizi uyarır gider. gerçekten gürültü varsa para cezası verilir. gürültü yoksa teyze bunu alışkanlık haline getirmişse siz ona huzur ve sükunu bozma suçundan şikayette bulunabilirsiniz.

2- evde fuhuş yapıyorlar diyebilir. bu sefer iftira suçu işlemiş olur. yine şikayetçi olun.

3- uyuşturucu içiyorlar diyebilir. daha kötüsü eve esrar paketi koyar ihbar eder. bu durumda iyi bir avukat bulun.
  • wenlock  (06.11.13 11:03:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.