[]

sıfırdan siyasete nasıl girilir?

bahsettiğim, chp'dir akp'dir anaakım partilere nasıl tabandan girilir?
gençlik kolu vs sıfırdan girip yükselme gibi bir muhabbet var mı?



 
Bazi istisnalar dişinda evet öyle.


  • eyyor  (05.11.13 13:48:57 ~ 13:49:14) 
evet, öyle bir şey de var, siyaset dışında yükselip hop bakan olmak da var.


  • nereye bu gidis  (05.11.13 13:49:39) 
Yaşınız müsait ise gençlik kollarında kendinizi gösterebilirsiniz. Oldukça kolay. Bursa'dan iki kişiyi tanıyorum böyle, biri iyi bir partide milletvekili adayı oldu. Diğer Ankara'da teşkilat için önemli bir göreve getirildi.

Yaşınız müsait değilse çeşitli etkenler devreye girer;
*Paranız vardır, kendi işinizi yaparsınız, vaktiniz de vardır. Katılabilirsiniz.
*Paranız vardır, ama vaktiniz yoktur. Uğraşmayın.
*Paranız yoksa amele olursunuz, gerek yok.

Ayrıca son yıllarda gündemde olan önemli bir siyaset alternatifi mevcut. Siyasi Parti teamülleri çok karmaşık olur. Bu yapılarda yükselmek çok emek ister. Bu sebeple son yıllarda insanlar "Sivil Toplum Örgütleri"ne yöneldi.
Sesini duyurmak mı istiyorsun. Kur bir STK, Dernek, Vakıf, Platform,... Yılda bir etkinlik yap. Topla insanları çay bahçesine. Çağır tanıdık gazetecileri. Acar yeğeninde sosyal medyada paylaşsın. Tamam...
Bu tarzda çok fazla siyasetçi var. Kurduğu platform yıllardır bir şey yapmamış. Arada konuşamaları yayınlanmış. Platform aracılığıyla partilerle resmi görüşme yapabilmiş.
Üstelik partiler bunları matah zannedip görev teklif ediyorlar!!! Yani yöntem başarılı.

ŞİMDİ NE YAPMAK İSTİYORSUNUZ?
  • cliquot  (05.11.13 14:01:54 ~ 14:02:11) 
(bkz: tuna bekleviç) yalamasyon


  • fleshbloodmore  (05.11.13 14:25:56) 
para para para. dikkat ettiysen mecliste azınlıkta kalan bir kısım partilerüstü bir biçimde hiç değişmez, 20-50 kişi falan. hah işte bir de onların şirketleri maddi servetlerini falan incele bulabilirsen. en fazla onlar çıkacaktır muhtemelen. mesela bizim şu anki sağlık bakanının özel hastanesi var vb. diğerleri değişir ve sadece el indirip kaldırarak ayrıcalık kazanırlar emekilik maaş vb. halkın belli kesimlerinin nabzına göre şerbet vererek de toplumun dinamiklerini uygun kutuplaşmayı diri tutarlar. cepleri de bir hayli dolar bu arada. çok az bir istisana dışında hepsi böyle.

özetle; niyetin o cebini dolduranlardan olmak değilse kendini harcama boşuna. illa siyasetle uğraşacağım diyorsan hem siyasi alanda hem de sokaklarda aktif bir stk vb.ye katıl, daha iyi.
  • dafaiss  (05.11.13 18:06:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.