[]

bi adamı işten attılar ama,hele bi bakın

cidden önemli bi konu. zaman ayırıp okursanız sevinirim

arkadaşlar şimdi durum şu

mahallede bi abi var,sessiz sakin gül gibi birisi. taksi dolmuşlarda çalışıyor. geçen trafikte yol verme olayı yüzünden karşı taraf arabadan iniyo bizim bu mazlum abiyi yumrukluyo. abi de korkusundan kaldırıma çıkartarak arabayı kaçıyo ama şerefsiz arabanın arka camına yumruk atıyo arka cam kırılıyo. tabi bizim eleman kacmaya devam ediyo. nihayetinde şoför ve ihtiyacı var. her neyse yolda bunun önünü 2 araba kesiyo. adamı ortaya alıyolar. vur allah vur yapıyolar. tabi bizim adam da doğal olarak şikayetçi oluyo.

neyse bu dayak atan elemanlar abinin çalıştığı dolmuş taksi durağının başkanının yakın arkadaşları çıkıyo. başkan bizim abiye sana 500 lira verecekler şikayetini geri alacaksın almazsan seni duraktan kovarım diyor. abi de kabul etmiyor doğal olarak ve duraktan atıyorlar.

yahu arkadaş benim çok kanıma dokundu bu olay. bu başkana ve o dolmuş taksinin sahibine nasıl bi yaptırım da bulunabiliriz. çalıştığı arabada sigortalı olarak çalışıyordu. kızı var 6 yaşında ve ağır astım hastası. yani cidden çalışmaya ihtiyacı var. ama bu şerefsizlerin de yaptıkları yanlarına kar kalmamalı.

hele bi akıl verin. yol yordam gösterin.

zahmet edip okuduğunuz için teşekkür ederim

 
taksiciler odası ya da o tarz bi yere başvurduğu anda inim inim inlettirir o durak sahibini.


  • brotha b  (05.11.13 13:44:15) 
Resmen her halukarda haksız durumlar ard arda gelmiş. İş verenin yaptığı kabul edilemez. Abimizin her halukarda bir avukat aracılığı ile hareket etmesi elzemdir. Dİğer yandan maddi kaygılarıda anlayabiliyorum. Barodan destek alabileceğini düşünüyorum.

Olayın iki aşaması olduğunu anlıyorum. Biri adli, diğer çalışma ile alakalı.
Adli olay hakkında bir şey söyleyemem. Şikayetini geri çekmemiş. O süreç yürür gider.

Çalışma alanında yapılması gerektiğini düşündüğüm 3 şey var;
1-) 170 numaralı telefonu arayarak durumunu anlatıp ne yapmasını gerektiğini öğrensin ve adım adım not etsin.
2-) Çalışma Müfettişleri var. www.csgb.gov.tr adresinden bilgileri alıp ildeki temsilcilik ile görüşebilir. Anında müdahale ediyorlar. Üstelik posta masrafı dahil 5 kuruş ödemeden işçinin dava açmasını sağlıyorlar.
3-) Herhangi bir Sendika ile görüşebilir. Taşımacılık ile ilgilenen bir sendikanın temsilciliğini bulup onları ziyaret edebilir. Durumunu anlatabilir. Sendikalı olmasına gerek yok. Muhtemelen! yardımcı olabilirler. Sendika avukatlarıhiç olmazsa yol gösterme konusunda yardımcı olabilirler. Ziyaret etmekte fayda var.

Umarım tez zamanda bir iş bulup maddi durumunu sabit hale getirir. Bu olayların neticesinde yeterince zarar görmüş zaten. Daha da göreceğini düşünmüyorum. Allah yardımcısı olsun.
  • cliquot  (05.11.13 13:45:41) 
bu işten atılan adam onca sopa yiyecek ne yaptı o önemli. eger sucu yoksa cldden, basıt bı geciş kavgasıysa olaydaki asıl sopa atılması gereken baskan. hiç şiddet yanlısı değilim ama bu olaydaki başkanı kıstırıp kafa göz dalmak lazım. hem ekmekle oynadıgı ıcın hem de yanlı oldugu ıcın.


  • kenar  (05.11.13 13:48:55) 
işten çıkarılma gibi ciddi ve hatta olaya göre hayati durumlar için buradan yardım bulmaya çalışmayın.

çalışma hukuku alanında faaliyet gösteren bir avukata gidin, derdinizi anlatın.
buradan duyduklarınız yanıltıcı, gereksiz veya boşa zaman harcamanıza sebep olacak şeyler olabilir.
  • sansli pipi  (05.11.13 14:17:39) 
bence de avukata gitsin. herhangi bir avukat olabilir, zira her avukat her alanda dava alabilir ve yürütebilir. çalışma ve uzmanlık alanı belirtmeleri de yasaktır.


  • tedirginlik hucresi  (05.11.13 14:43:57) 
bildiğim kararıyla işe iade davası açmanız için iş yerinde veya şubeler toplamında 30 personelin çalışması lazım. taksi durağı bir işletme değil de büyük ihtimalle kooperatiftir. bu yüzden işe iade davası açamayabilirsiniz ancak işçi işten atılmadan önce çalıştı sürelere göre değişen şekillerde ihbar süreleri vardır. bu süreler yeni iş araması için verilir. Bunlar verilmediğinde tazminat vs alırsınız.
sözün kısası avukat tutacak paranız yoksa barodan mahdur olduğunuza vs belirterek adli yardım başvurrusunda bulunun. sosyal güvenlik kurumuna şikayet etmek gerekir ama avukata gittiğinizde avukattan istersiniz daha kolay olur işler.
kolay gelsin. umarım işleriniz istediğiniz gibi gider.
  • weiqi  (05.11.13 15:00:46) 
Merhaba
İsten atilmayla ilgili daha detayli bilgilere ulastim. Taksi duraklarinin taksi sahiplerinin ortakliginda yonetilen bir isletme oldugunu dusunun. Bu ortaklar salt cgunlukla karar alarak soforleri isten atabiliyorlar. Burada sikayet vs. Dikkate aliniyor. Sizin olayda da bir kavga olmus sonucta. Buradan hareketle isten atmislardir. Bunun haksuz oldugunu one surerek belki bir seyler yapilabilir. Taksi duraklarinin nasil yonetilecegiyle ilgili bir tuzuk te mevcut acip bakin.
Ama bir inceki mesajimda soykedigim seyi tekrarliyayim: bir avukattan hukuki yardim alin.
  • weiqi  (05.11.13 16:31:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.