[]

Onu Yapmışsa Bunu Niye Yapmıyor? Bilimsel Karşılığı?

x'e yardım ederken, y'ye niye bakmıyor. z'ler olurken o niye t'lerin peşindeymiş. o kadar samimiyse p'ye de baksın. oraya gidiyorsa, buraya'da gitsin.

bu cümleleri kuran insanların, bilimsel bir teşhisi var mı? psikolojide bu tip davranış/söylem sergileyen insanlara hlfhlosau karakterli, veya kshfdn tepki gösteren insan denir.

ek: bu soruyu temsil özelliği olan vekil,bakan,başbakan,cumhurbaşkanı vs insanları hedef göstererek konuşanları sormuyorum.
günlük yaşamında dostu,arkadaşı,veya adı geçen herhangi birini hedef göstererek; kısacası sıradan( temsil vasfı anlamında) insanları hedef göstererek konuşanları soruyorum.

ek2: temsil vasfı olan insanlar için bu tip söylemlerde bulunanları siz nasıl görüyorsunuz?

 
kişi eger bunu yapiyorsa niye sunu yapamiyor, ya da bunu yapiyorsa bunu yapamaz gibi ise, misal, deniz baykal karisini aldatti parti başkanı olamaz, zizek iyi bir düsünür ise, iyi bir politikaci neden olamiyor gibi, bunun adi argumentum ad hominem

birbirinden bagimsiz iki olayi baglayip oradan sonuc cikariyorsa, misal amerika suriyeye giriyorsa, neden afrikadaki acliga care bulmuyor gibi, o da argumentum ad absurdum
  • atmacaged  (05.11.13 12:30:52) 
aslında söylemek istediğim, biraz karikatürize olacak ama şöyle; ben kanaryalar ölmesin diye organize edilen bir eyleme katılıyorum. sonra birisi diyorki, madem kuşları seviyordun, serçeler ölmesin niye demiyorsun.
burda sorguladığım ve öğrenmek istediğim kısım şu aslında; ben daha önce serçeleri sevmediğime dair bir fikir beyan etmedim, belki kuşları bile genel olarak sevmiyorumdur. sadece kanaryalarla ilgiliyimdir. işte bana bu sorgulamayı, bu samimiyet testini yapmaya kalkan kişinin bilimsel karşılığı nedir?

aynı örneği, temsil yetisi olan herhangi bir vekilin, belediye başkanının konduğunda sizin kişisel düşünceniz ne oluyor? erdoğan, kılıçdaroğlu,bahçeli, demirtaş kanarya konusunda benim gibi düşünüyorsa mesela.
  • ete summer  (05.11.13 12:39:34) 
(bkz: straw man) olabilir mi? ya da "gölge boksu" dersin mesela.


  • dafaiss  (05.11.13 18:12:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.