[]

Askerlik / Kantin / Açık Vermek..

Merhabalar, askerlik yapmış ya da bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlara bir konuda danışmak istiyorum.. Mesele şu:

Erkek kardeşim ankara'da asker, geçen gün annemi arayıp 10 gün kantinde çalıştığını 800 lira kadar açık verdiğini söylemiş, mahkemesi olacakmış vs. sonra demişlerdi askerliğin bitene kadar haftada bir biraz biraz ödeyerek bitirebilirsin..

1- Böyle bir şey mümkün olabilir mi?
2- Hadi açık vermek tamam da böyle iyi niyetli yaklaşılır mı askerken, toplu halde istemezler mi?

Bana sanki ekstra para gönderilmesi için sallıyormuş gibi geldi ama bu benim fesatlığım mı?

Teşekkürler..

 
1) olabilir her ne kadar genellikle tam tersi olsada. ihtimal olarak %2-3 tür.
2) askerde herşey olabilir. ama kantinciler genellikle cukkayı doldurup tezkere alır. yani tam tersi fazladan satarak cebe indirirler.

  • s plus b  (05.11.13 09:56:54) 
İhtimal daha fazla da olabilir, aynı hikayeyi bir üstümden de dinlemiştim, o hikaye olarak anlattığı için yalan olma ihtimali yok. Genelde öncekinden düzgün devralınmazsa açıklar çıkıyormuş


  • okumakserbestbegenmeksart  (05.11.13 10:24:27) 
Bizim donemde de gerceklesmisti. Bizim birlikteki askerler koca astsubay meslek yuksekokulunun her bir kantinini isletiyordu. Neyse, farkli farkli kantincilerin acik verdigi olmustu, genellikle de veresiye yazdiran askerlerin teskereyi alip, borcu kantinciye takmasiyla gerceklesmisti. Oncekinden devralinirken sayimin duzgun yapilmamasiyla de ortaya cikiyordu. Kisaca, kardesiniz mulayim ve hakkini arayamayacak, gozu acik birisi degilse dedigi dogrudur. Ama kimseye hakkini yedirmeyecek birisi ise muhtemelen yalan soyluyordur.

İs bu raddeye geldiyse zaten birlik astsubayini telefonla arayip detayini ogrenebilirsiniz, santralden kardesinizin birliginin astsubayina baglanmak istediginizi soyleyin. Sorun cikartirlarsa bu yasal durumu anlatirsiniz.
  • comptrol  (05.11.13 10:46:21) 
Kardeşini sen daha iyi tanırsın, parada istiyor olabilir ekstra. Askerlik ortamı her yerde başka, mahkemesi olmuş mu gerçekten. Onu araştırın.


  • redeath  (05.11.13 10:55:52) 
müvekkilim de kantinde çıkan açık sonucu askeri ceza mahkemesinde önce zimmetten cza aldı sonra da askeri yargıtayda bozularak halen görevi kötüye kullanmaktan yargılanıyor. ancak bizimki bilerek kendişsi usulsüzlük yapmış ve bunu da itiraf etmiş. sen düzenli olarak cıkışlarını, kapanışları vs yapmışsan sorun olmayacağı kanaatindeyim.


  • ground  (05.11.13 11:01:48) 
comptrol ün dediği gibi biraz saftır, kandırılması kolay bir yapıya sahip olduğu için olabilir sanırım..
En iyisi araştırmak olacak galiba, anneme dedim ara sor diye de eğer yoksa böyle bir şey çocuğu yalancı zannedecekler dedi.. Artık kardeşimi arayıp araştırdık soruşturduk vs. diye ağzından laf almaya çalışırız..

Tekrar teşekkürler herkese..
  • mutekebbir  (05.11.13 11:18:30) 
1) olabilir
2) senin fesatlığın

  • Sskywalkeremre  (05.11.13 12:35:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.