[]

kablosuz teknolojinin mantığı

her şeyi anlarım, şu kablosuz bağlantılar nasıl sağlanıyor ona şaşıyorum. veri nasıl gidiyor bir yerden diğer yere, giderken içimizden mi geçiyor, bu veriyi görebilmenin bir yolu var mı? evet sanırım sorması en mantıklı soru bu aralarında: etrafta uçuşan veriyi gösterecek bir gözlük var mı, yoksa bu "veri" ışın olarak mı gidiyor, nedir? sizce de ilginç olmaz mıydı onları izlemek?




 
radyo dalgaları bildiğin ışıktan farklı değiller. sadece frekansı görünür ışıktan çok daha düşük. bu yüzden gene frekansına göre bazı malzemelerin içinden geçebiliyor veya yansıyabiliyorlar.

en.wikipedia.org

bu verileri gözle görebileceğin bir yol tabi ki yok ama elektriksel olarak izlemek mümkün.

(bkz: spectrum analyzer)
  • orpheus  (05.11.13 01:52:30 ~ 01:56:36) 
ben de televizyon nasıl oluyor onu anlamam. (okuyunca anlayacak kadar mühendisim ama nasıl aklına gelmiş nomıssız)


  • gobraa  (05.11.13 04:13:17) 
ben de şu radyo dalgalarını vs. ilk bulan adama helal olsun diyorum ya.
hadi hücre mikroskopla görünüyor, hadi elektriği elleyince hissediyorsun, ne bileyim yani çoğu şeyi bir şekilde elle tutup görebiliyoruz. yani bi başlangıç noktan var araştırma için.

ama bu radyo dalgaları, ne mikroskopla görürsün, ne elle tutarsın, ne hissedersin, ne sıçarsın. 5 duyu organıyla en ufak bir alakası olmayan bu şeyi hangi pezevenk nasıl buldu mınaki :)
  • kamera motor  (05.11.13 07:57:55) 
+herkese

lan a.k. görebildiğin tutabildiğin birşeyi icat etmek tamam bir yere kadar, ama elle tutlmayan gözle görülmeyen kulakla duyulmayan bir siki (radyo dalgası) nasıl icad edersin arkadaş.

bunu bir insanın insan zekası ile icad ettiğine inanmamızı bekliyorlar bile, hayatta inanmam a.k :p
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (05.11.13 08:50:30) 
muhabbet "demir batıyor, gemi niye batmıyor" eşiğine yaklaşmış.

lol
  • spatzle  (05.11.13 10:15:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.