[]

askerlik konusunda çok zor durumdayım

tecilim 2014 ağustos ayında bitiyor. benim 2014 ekim ayında tecilli görünmem lazım (o ay, üniversiteye kayıt yaptıracağım ve tecilim bittiği için askerlik belgeyi veremeyecek ve ben de ünv'e kayıt yaptıramayacağım)

tecil için sadece yüksek lisans yapmam lazım başka yolu yok. bu da, istanbul'daki bir özel okuldan aldığım indirimli fiyata göre 4000 TL olacak. bana hiç bir şey kazandırmayacak çünkü derslere bile devam edemeyeceğim çünkü ders saatlerinde çok yoğunum.

şimdi gitsem, askerlik şubesine yalvarsam, ağlasam, bir celp dönemi ötelemezler mi beni? yani tecilim 2014 ağustos değil de kasım olsun gibi.

ikinci soru ise, DGS ile bir ünv'e yerleşince tercihler ve kayıt eylül ekim ayı gibi oluyor. benim tecilim kasım'a kadar olsa kaydımı yaparlar mı?

 
yaşın 29+ değilse sıkıntı olmaz. yüksek lisans düşündüğüne göre daha önce fakülte bitirdiğin anlamına gelir ve bu da yeni bir fakülteye kayıtlanman durumunda askerlik tecil işlemini yapamayacağın anlamına gelir.

---------asal.msb.gov.tr'den alıntı--------

"Bitirdiği eğitim-öğretim kurumunun dengi veya daha aşağı seviyedeki (2 yıl süreli meslek yüksek okulunu bitirip tekrar 2 yıl süreli bir başka meslek yüksek okulunda/4 yıl süreli bir fakülteyi bitirip, tekrar 4 yıl süreli bir başka fakülte veya 2-3 yıl süreli bir yüksek öğrenim kurumunda okuyanlar) bir okulda okuyanların öğrencilikleri nedeniyle askerlikleri ertelenmemektedir."

---------asal.msb.gov.tr'den alıntı--------
  • evde black smoke besleyen adam  (04.11.13 18:50:42) 
aynı durumdayız benimde 2014 ocak ta bitiyor, 2014 subatta yl kayıtları tamamlanıyor yani 1 ay bakaya kalma durumu var. ben yl için ahmet yeseviyi uzaktan eğitim yl düşünüyorum dönemlik 2200tl en uygunu bu gibi geldi bana ve bir önceki dönem ağustos ayında tecili bitenler eylülde kayıt işlemlerini yaptırmışlar bir sıkıntı çıkmamış.

2. soru tecil süresi kapsamında kaydın yapılır fakat 2. lisans ise tecilin devam etmez.
  • mrthany  (04.11.13 19:29:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.