[]

Kışın İsveç

Merhabalar ekşiduyuru ailesi,
THY'den promosyonla ocak sonunda Stockholm'e bilet almış bulunuyoruz. Bu tarihte gitmişken kuzey ışıklarını da görelim diye Kiruna isimli güzide kasabaya gitmeye karar verdik. Kiruna kasabasına güzel diyorlar? Biraz bakındım tren saatlerine, otellere filan ama daha önce gidip görenler ne tavsiye eder?
Stockholm'de oteli hangi semtten, bölgeden seçmeli?
2 günde Stocholm'de ne yapabiliriz, nereleri gezelim?
Kışın gidiyoruz ne gibi önlemler alabiliriz?
Bunun dışında aklınıza gelen tavsiyeleri de yazarsanız çok sevinirim :)
Şimdiden teşekkürler.

 
Kuzey ışıklarını fotoğraflardaki gibi beklemeyin. Görebilmeniz de biraz şans işi.
Diğer sorularınız için google'a stockholm yazıp çıkanları biraz okuyabilirsiniz.

  • 386 dx  (04.11.13 00:04:03) 
@troll: isveçte öyle şeyler yapmaya pek gerek yok. zaten her şeyden hayvan gibi para alıyorlar. taksiye binmeyin bile. yürüyün daha yakın. norveçte otobüsün gideceğimiz yere bırakmışlığı var. ki tek kelime ingilizce bilmeyen biriydi.

sokakta da insanlar kaybolursanız yardımcı oluyorlar. özellikle yaşlılar gelip soruyor.

stockholm'de interhostel diye bir hostelde kalmıştık. oldukça iyiydi. özel odaları da vardır eğer hostel olmaz derseniz. ama hostel cidden iyiydi, ve kışın muhtemelen boş olur. ki en ucuz hostelin 35 eurodan başladığını söylememe gerek yok sanırım stockholmde.

ve her şey çok pahalı. normalde harcarım dediğinizden daha fazla para ile gidin.

sular çeşmeden içilebiliyor aksi belirtilmedikçe. suya para vermeyin. bir şişe su 7-8 liraya geliyor çünkü. evet 500 mlsi.

bir de gemi hostel var. o da güzeldi. ama kışın nasıl olur bilmiyorum.
  • goldentitan  (04.11.13 00:10:36 ~ 00:11:12) 
stockholm'de gamla stan'da best hostel old town var. ben 10 kişilik odasında kaldım, kaldığım en iyi hosteldi diyebilirim. tek kişilik, çift kiilik private'lar falan da var ve yeri çok güzel. orayı tavsiye ederim. kuzey ışıkları konusunda gelince; bir arkadaşım isveçte 1 yıl kaldı ve göremedi, birisi bir haftasonu için gitti ve gördü. yani 386 dx'in de dediği gibi, tamamen şans işi. çok plan yapıp hayal kırıklığıyla dönmek olası.


  • letheavendangered  (04.11.13 00:27:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.