[]

volvo s40 hakkında birkaç soru

2007-2008 model volvo s40 1.6 almayı düşünüyorum.
volvo ile ilgili olarak;

1- en çok tutulan modeli hangisi? (1.6,drive,premium,dynamic vs vs)
2- lpg kullanımında yakıt tüketimi nedir?
3- varsa bildiğiniz veya tecrübe ettiğiniz dezavantajları neler?
4- son olarak da bu araçlar hakkında detaylı bilgiyi nerde bulabilirim?


teşekkürler...

 
bir uzman degilim ama volvosu olan 2 arkadasim da turbodan yana dertliydiler.. ama genelleme yapamam..


  • bigman  (03.11.13 22:03:15) 
hocam dediğiniz yıllarda makyajlanmıştı ama tam senesini bilmiyorum. benim bi arkadaşımda makyajsız modeli vardı izlenimlerim şunlar;

1- benzinliydi araba, o dönemin focus'uyla (ki muhtemelen ünite değişmemiştir) aynı motoru kullanıyordu 1.6 110 hp civarı... fazla yakıyordu (9-11 lt)

ikincisi araba çok paspal kalıyordu. kaç kg bilmiyorum ama hattan çıkmış bi sprinter ile (yıl 2008 felan daha yeni çıkmış merso) ışıklarda kalkmıştık adam kafa kafaya gitmişti bi süre :D

üç, arabanın iç mekan kalitesi, müzik kalitesi, yüksek hızlardaki konforu süperdi. kapıları felan tok diye kapanırdı. premium sınıf izlenimini hissettiriyordu. hatırladıklarım bunlar.

tanıdık ile yıllardır görüşmüyorum, daha sıfır almıştı, belki yeni olduğundandır ama, bende kaliteli bi araç izlenimi yaratmıştı.

ha kronik sorunları nedir bilmem, sadece yolcuydum :)

bu arada minibüs ile niye kalktın diye sorma spontane gelişmişti :))
  • drystedb efficacious  (03.11.13 23:02:21 ~ 23:03:16) 
1 yıl içerisinde arabanın yarı parası kadarını yetkili servise kaptırırsın.
1 yıl içerisinde arabanın öbür yarı parası kadarınız benzinciye kaptırırsın.

Volvo kullananlardan ve satıp kurtulanlardan daha detaylı bilgi alabilirsin elbette.
  • pass  (03.11.13 23:50:39) 
volvo yetkili servisinden çalışıyorum ve 2. elci arkadaşımın cevabını aynen yapıştırıyorum;

1-En çok tutulan modeli, orta paket olan Premium dur.

2-Yakıt tüketimi şehir içi kullanımlar da 100km’de 8-8.5litre civarındadır. Lpg uygulanmasını tavsiye etmiyoruz. Ama uygulanan birçok araç var.
Lpg benzine göre %35 civarı ekonomi sağlamaktadır.

3-Tavsiye olarak aracı mutlaka yetkili servisten ekspertiz yaptırmadan almayın. Bu araçların ağır bakımları 100.000km ile 120.000km aralığında yapılmaktadır.

4-Detaylı bilgiden kasıt nedir? Google’ la yazarsa aracın modelini gerekli bilgilere ulaşır derim.
  • holy diver  (04.11.13 16:17:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.