[]

Marmaray'da elektrik raylardan mi, yukaridaki tellerden mi geliyor?

yukaridaki tellerden geliyor olsa gerek, ama muhendisler de soyle bir aciklama yapmis:

www.posta.com.tr

raylarda yuruyen marmaray yolculari:
www.facebook.com

Bundaki mantik nedir? Hangi durumlarda raylardan, hangi durumlarda yukaridaki tellerden elektrik gelir? yoksa ikisinden de mi geliyor? raylardan elektrik gelmesi tehlikeli degil mi?

Burada da elektrik raylarda:

www.hurriyet.com.tr
www.haberler.com

hatta bizden birisi ankara'da raylara kulagini dayamis:
www.eksiduyuru.com


kisaca, marmaray ve metroya elektrik nereden geliyor?

 
metrolarda 3. ray diye bisey var.
raylarda degil, duvar dibinde ustunde tahta siper olan bir rayda elektrik.

soyle bir +18li videosu var hatta. burda vatandas duvar dibindeki 3.raya degiyor, yanarak can veriyor.
cok buyuk mallik yani tunelde yurumek.
www.liveleak.com
  • el desaparecido  (03.11.13 21:53:47 ~ 22:01:19) 
@el desaparecido, videodaki adam ölüyor mu? ona gore izleyecegim de.

soyle kapsamli bir yaniti da varmis:

en.wikipedia.org
  • comptrol  (03.11.13 21:56:11 ~ 21:59:02) 
o adam yanmıyor bildiğin kül oluyor yalnız izlemeyin :(


  • isildur  (03.11.13 22:02:53) 
@el desaparecido video ne kadar kotu olsa da konu cok bilgilendirici. mesela ben bilmiyordum raylarda elektrik olabilecegini. hani raylara inme durumumuz yok ama en azindan ogrenmis oldum.


  • exlibris  (03.11.13 22:07:10) 
darknum haklisin ama marmaray'in hem uzerinden kablo geciyor, hem de alttan elektrikli. yani raylara inmek hicbir zaman mantikli degil bence.

www.railwaygazette.com
  • comptrol  (03.11.13 22:25:58) 
Marmarayda 3.ray var,aynı taksim metrosu gibi,,kadıköy kartal ve kirazlı başakşehir hatlarında ise kataner telinden enerji alır ,3.ray için konuşayım normalde adamın düştüğü yerde o taş blokların altında biraz aralık bırakılır,tren buradan papuçları sayesinde enerji alarak yoluna devam eder,yolcuların o boşlukla temas etmesi için gayret sarfetmesi gerekir,acil durumlarda,yolcuların tahliyesinde zaten yürüme yerleri 3.rayın bulunduğu kısım değil istasyona yakın olan rayın yanında yürüme yerleri olur ,zaten böyle durumlarda da kumanda odası hattaki bütün enerjiyi keser,yani herhangi bir sebeple yolcu tahliyesi başladıysa enerji kapatılır ve bu enerjinin tekrar verilebilmesi için yetkisine göre 4 farklı kişiden tünelde kimsenin kalmadığına dair onay beklenir,bu yüzden uzun sürer herhangi bi aksilikte tekrar trenlerin hareket etmesi,


  • essoist  (03.11.13 22:30:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.