[]

bunun anadolu parsı olma ihtimali var mıdır?

www.hurriyet.com.tr




 
tükenmemiş miydi onlar? dişlerinin biraz daha büyük olması gerekmez miydi anadolu parsının? ben de tereddür ettim şimdi


  • icim urperiyor  (03.11.13 18:06:09) 
anadolu parsı karadenizde vardı sanırım. bir belgeselde görüntülenmişti...
ama bu anadolu parsı mıdır bilmiyorum.

edit: Belgeselin görüntüsünü bulamadım ama ;

www.turkopedi.com

Belgesel yapımcısı Cemal Gülas, 2004 yılında Kaçkar Dağları dolaylarındaki köylülerin pars gördüğü yolundaki haberler üzerine bölgeye gidip uzun, sabır isteyen bir araştırma yapmıştır. Araştırma bitmek üzereyken Cemal Gülas’ın elinde henüz hiç bir bulgu yoktu. Dönüş yolundayken yanlarındaki köpeğin huysuzlanıp havlaması üzerine kamerasını açan Cemal Gülas, bir çukurdan fişek gibi fırlayıp çam ağaçları arasında hızla kaybolan parsın bir kaç saniyelik görüntüsünü çekmeyi başarmıştır. Bu parsın Anadolu Parsı olmadığı, İran Parsı; yada Kafkasya Parsı olabileceği tartışması çıkmışsa da parsın ayak izleri incelendiğinde izlerin derinliği ve genişliğinden hareket edilerek izlerin Anadolu Parsı’na ait olduğuna karar verildi. Cemal Gülas’ın bu kayıtları, Anadolu Parsı’nın soyunun tükenmediği yolundaki en büyük kanıt kabul edilmiş; çevre ve doğa dostlarınca büyük sevinçle karşılanmıştır.

Aynı bölgede çekilen bir Anadolu Parsı fotoğrafı ise Hagop Savul‘un arşivindedir. Fotoğraf, özel nedenlerle paylaşılmamaktadır. Fotoğrafı Hagop Savul’un Araştırmalarına sponsor olan iş adamına verdiği de söylenmektedir.
  • livaneli kadir  (03.11.13 18:09:27 ~ 22:12:44) 
Soyları tükendi evet ama bazı şüpheli izler var bu yüzden arayanı çok. Ayrıca görüntülenenin anadolu parsı olduğu kesin değil, kesin olsa yer yerinden oynar.


  • sarper361  (03.11.13 18:13:19) 
  • pek vokal  (03.11.13 18:26:30) 
leopar.


  • hepiniz oleceksiniz  (03.11.13 18:31:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.