[]

Bu Nasıl Fatura Bu Nasıl Garanti

Arkadaşım gittigidiyor'da bir satıcıdan ipod touch almış. Garantili olduğunu söylemiş satısı ama kutunun içinden garanti belgesi çıkmamış. İrtibata geçtiğinde satıcı pdf formatında -bana saçma sapan gelen- bir fatura göndermiş. Bu nedir ne değildir şimdi?

henüz para transferine onay vermemiş. gittigidiyor'a mail atıp otomatik onayı da askıya almış. Kıllanıp geri çeksin mi siparişi? Ben olsam çekerdim de çoktan.

img2.imageshack.us
kaşesiz maşesiz fatura mı olurmuş lan!

 
Merhaba,
Fatura garanti yerine kullanılamaz ki! İçinden garantisi çıkmadıysa ben geri çekerdim sanırım. Ayrıca bu fatura ile Apple garantisi değil, ancak ve ancak "Eagle Electronics" garantisi alabilir. Belki adamlar o faturayı görüp garanti verirlerse bilemem. Hiç sanmıyorum ama...
Kolay gelsin.

edit: ozgur_ozgur_ozgur: Büyük alışveriş merkezlerinde öyle bir yol izlemeleri sanırım normal. Böyle bir şey için garip geldi bana. Yine de "O faturayı görüp garanti verebilirler" belki de, dediğim gibi.
  • nuage  (16.04.09 20:19:40 ~ 20:29:37) 
bu tarz alışveriş yapmış kişilerden de cevap gelirse çok sevinirim.
@nuage: aldığın ürünü faturası ile aldığın yere götürürsen garanti yerine geçer.

  • teritori  (16.04.09 20:36:42 ~ 20:37:36) 
o fatura muhtemelen ürünün yurtdısından alındığının göstergesi. bende gg den mp3 player sipariş vermiştim buna benzer bir fatura ile ürün elime ulastı. ve fauradaki web sitesine girdiğimde abd deki elektronik mağazası olduğunu gördüm atıyorumki ozamanın fiyatı ile aldığım (gg fiyatı) 200 dolarlık ürün abd deki ve fatura fiyatı 80 dolardı keza türkiyedeki yasal satıs fiyatıda 300 dolar civarındaydı :)

onun için o garanti yerine geçerli olur bence, ki ekstra bilgi tr deki hiç bir ürün için; ithalatçı firma garanti belgesi veya fatura isteme zorunluluğu yoktur. ürünün üstendeki seri numarası yeterlidir. kendim satısını yaptığım için bilmmekteyim. satıcı kıllık olsun diye garanti belgesi veyahut fatura ister yoksa bir kopyası kendisinde vardır acsıın baksın cok merak ediyorsa :)
  • thinko  (16.04.09 20:58:17) 
faturada çakmaymış gibi duruyor sanki ben olsam geri çekerdim.


  • buffy de vampir sayilir  (16.04.09 21:20:54) 
Kaşe yok. Onay yok. Fatura Seri No yok. Bu faturaya güvenerek almayın. Ama yinede Apple distribütörüne danışın bu faturayla Türkiye de garanti altına alınıyormuymuş. En yetkin açıklamayı onlar verir.

Ha birde dersenizki ben ürünü 3 iş günü kullandım, bu işten anlayan kişilerede gösterdim içim rahat. Faturası olur garantilerde sürünürsünüz, faturası olmaz bir ömür boyu hiçbişey olmadan kullanırsınız. Birazda kısmet. Arkadaşınıza kalmış. İçinize sinme meselesi. Şahsi fikrim, ürün sağlam gibi dursa bile satıcının bu tutumundan dolayı almazdım.
  • iustitia omnibus  (16.04.09 21:37:45 ~ 22:19:54) 
sennheiser kulaklıklarda da garanti belgesi yok bildiğim kadarıyla. bir yerde de şu yazıyordu(ambalajın üzerinde veya internet sitelerinde hatırlamıyorum)bandrollu ambalajı ve ürünün türkiyeden alındığını gösteren fatura garanti belgesi yerine geçer.

en iyi ihtimalle yukarıdaki gibi bir durum vardır ki... o da bir işinize yaramaz sanırım. eğer üründe uluslararası garanti yoksa.
  • shadoww17  (16.04.09 21:42:56) 
amerika'da faturalr böyle. faturada bir yanlışlık olduğunu hiç sanmıyorum, ben de şirketimde quickbooks'dan ayynı böyle fatura keserdim, bizimkilere (tr'dekilere) benzemiyo. ama bizim şirket türk işi olduğumuzda altına bi de imza çakardım. ayrıca, o ipod touch amerika'dan alınmışşsa garantisi amerika'da geçerlidir, apple'ın sitesinden register ettikten sonra. burada bozulsa da apple türkiye tamir etmez. diye biliyorum.


  • zkurmus  (16.04.09 21:49:04) 
satıcıyla alakalı yorumlara da baktım ben. adamdan memnun kalmayan iki kişi gördüm o kadar yorum arasında onlar da mesaja geç cevap gelmesi, kargonun geç gitmesi filan gibi şeyler. hatta o eleştirilerin sonunda bile ürün konusunda bir sıkıntı olmadığını belirtmişler hatta.

anladığım kadarıyla bu işler böyle yürüyor. zaten onay verecem filan demişti az önce. vermiştir onayı arkadaşım. nasip kısfmet işleri biraz da bunlar.
  • teritori  (16.04.09 22:14:03) 
apple cihazların uluslararası garantisi var bir yıl. bilkom'da azıcık bastırırsanız her türlü hizmeti verirler, vermek zorundalar.
ayarlarında seri numarası olacak, o numarayı bulun apple.com dan (tam link veririm birazdan) garanti başlama tarihine bakın. (fatura tahminen doğru, ki doğruysa oradaki tarihle uyuşması lazım)
panik yok kandırılmadınız:)
apple'dan garantili ama yasal olan 2 yıl garantisi yok. yurtdışından alınmış. ancak faturayı kargolatsınlar ki garanti sürecinde bilkom fatura ister-isteyebilir.iş aslında seri no üzerinden yürüyor.
  • denizin kulleri  (16.04.09 23:49:03 ~ 23:58:31) 
bildigim kadari ile faturaya gerek yok garanti icin. seri numarasindan ulasabiliyorlar bu bilgilere. ama eger ki guven sorunu varsa tabii ki geri cekilmesi daha verimli olur.


  • polifonik osuruk  (17.04.09 00:22:12) 
ipod için teknik servise gittiğimde faturaya bakmamışlardı bile. cihazın arkasındaki seri nodan bakıp garanti var mı yok mu kontrol ediyorlar yurtdışından gelen cihazlar için.


  • montreal  (17.04.09 03:25:14) 
öncelikle faturadaki seri numarasıyla aldığınız ürünün seri numarasını karşılaştırın.
selfsolve.apple.com
adresinden garantinin ne zaman dolduğunu öğrenebilirsiniz. ülke olarak us seçeceksiniz eğer fatura gerçekse.
resimdeki seri numarası ile 25 mart 2010'a kadar garantisi var görünüyor.
1 yıl uluslararası garanti olduğundan bu durum normal.
  • question  (17.04.09 03:31:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.