[]

ne demis burda?

The brain includes several distinct dopamine systems, one of which plays a major role in reward-motivated behaviour. Every type of reward that has been studied increases the level of dopamine in the brain.

yazının kaynagı
en.wikipedia.org

 
her ödül beyindeki dopamin seviyesini arttırırmış. çalışmalar bunu gösteriyor.


  • sparkle kiddle  (03.11.13 17:03:48) 
ben de öyle anlamıştım ama çok basit gelmişti :)


  • sorusuolaninsanmodeli  (03.11.13 17:10:34) 
her tür ödül - üzerine çalışma yapılan ödüller - beyindeki dopamin seviyesini arttırır.


  • m e l t e m  (03.11.13 17:13:10) 
(eğer bu yazının öncesi varsa) önceki kısmında incelenmiş olan her tür ödül, beyindeki dopamin seviyesini artırır.


  • acemmi  (03.11.13 17:22:36) 
öncesinde şöyle bir yazı var:
The brain includes several distinct dopamine systems, one of which plays a major role in reward-motivated behaviour.
ama hala tam anlayamadım
  • sorusuolaninsanmodeli  (03.11.13 17:26:20) 
beyin yedi farklı dopamin sistemi içerir, bunlardan birisi ödülle teşvik edilen davranışlarda büyük bir rol oynar. bu davranışları teşvik etmek için kullanılan her çeşit ödül de beyindeki dopamin seviyesini arttırır.


  • acemmi  (03.11.13 17:37:47) 
@acemmi
7 kismi disinda sanirim dogru bir ceviri oldu :)
tesekkur ederim
  • sorusuolaninsanmodeli  (03.11.13 17:44:10) 
severalı seven diye okumuşum :) rica ederim.


  • acemmi  (03.11.13 17:45:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.