[]

genel sağlık sigortası

ben dün 25 yaşını doldurdum. işsiz ve bekar kadınım. anladığım kadarıyla artık ailemin sağlık sigortasından yararlanamıyorum. şimdi ben genel sağlık sigortası yaptırırsam kapsamı ne olacak. eskisi gibi devlet hastanelerine hiçbir ücret ödemeden (annemin maaşından biraz kesinti oluyordu tabi) sağlık hizmetinden yararlanabilecek miyim? kapsamı dar mı? nasıl bir şey. gelir testi yapıyorlar güya da gelir testi mi gider testi mi belli değil. gelirim melirim yok benim. evden dışarı çıkmıyorum. yine de bana bu 200 küsür lirayı giydirecekler mi

Aile içindeki toplam gelirin ailedeki kişi sayısına bölünmesiyle kişi başına düşen gelir belirlenir. Kişi başı aylık gelir üzerinden ödenecek primler şöyle belirlenir diyor. abim memur çalışıyor da sonuçta kendi kazandığı kendine. onu da mı hesaba katacaklar. çok saçma :(


 
biz buna karşı çıkarken herkes "niye? herkesin sağlık güvencesi olacak" diyorlardı. şimdi bu primleri hiç kimse ödeyemiyor.
,
neyse, önce bağlı bulunduğunuz kaymakamlığa, sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği miydi neydi ona başvuracaksınız. kimlik fotokopisi ile. sonra onlar adres bilgilerini vs çıkarıyor zaten imzalıyorsun ve formu teslim ediyorsun.
1 hafta kadar sonra sgk ya gidip borcunu-aylık primini vs öğreniyorsun.
her ay primlerini tc kimlik nonu girerek ziraat bankası atmlerinden yatırıyorsun.
,
gelir konusu ise şöyle; ikamet edilen eve giren para toplanıp ev halkına bölünüyor sonra onun üzerinden prim hesaplanıyor.
,
hastahane olayına gelince, zaten muayene katılım payı ödeniyor eczanelere sizin de diğer vatandaşlardan farkınız olmuyor. muayene katılım parasını da ödeyeceksiniz.
  • livaneli kadir  (03.11.13 15:35:50 ~ 17:14:38) 
25 yaş üzeri bekar işsizken babamın sağlık sigortasından yararlanıyordum. aileden yararlanamadığınızdan emin misiniz? bence önce sgk ile görüşün.


  • peren perengil  (03.11.13 15:40:59) 
kadınlar bekar ve işsizse ömür boyu yararlanıyor.. gss yapmana gerek yok


  • partizan  (03.11.13 15:46:16) 
şurada kız çocuklarıyla ilgili durumu açıklamışlar. inceleyin derim.
www.stargundem.com
www.isvesosyalguvenlik.com
durumunuza göre başvurunuzu değerlendirin.
  • livaneli kadir  (03.11.13 15:55:03 ~ 17:14:25) 
arastirip buraya gelenler icin :
2008 den once sigorta baslamissa kadınlar ise girene kadar ya da evlenene kadar sigorta kapsamında oluyormus

  • cilekli krep  (15.12.13 18:50:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.