[]

Traş makineleri nasıl şeyler?

hiç makine kullanmamış birisi olarak soruyorum da, nasıl şeyler derken, yakın alabiliyor mu jilet kadar bu makineler de? ayrıca kötü etkileri var mı makinelerin ve çok bastırma yahut çok kere aynı yerin üzerinden geçme gibi bir durumda ne yapıyor cilde?

değer mi almaya ve de makineleri?


 
sinekkaydı traş için olan makinelerin insanın suratında mikroskobik kesikler açtığını duymuştum.Gözle görülemeyecek şekilde doğruyor yani suratı.Ha ona bakarsan jilet de ustura da tahriş eder ama hangisi daha sakat bilemiyorum yani.
Ben hep jel + traş bıçağı kullanırım. köpüğün kralı, en sensitive i olsa jeli yine tutmuyor.

  • AWD  (03.11.13 10:49:02) 
sinem kaydı bekleme. kirli sakal için tercih edilebilir. moser can'dır.


  • s plus b  (03.11.13 10:54:21) 
geleneksel trasin cok sadik bir kitlesi vardir. gel bile kullanmazlar arko köpügü köpürte köpürte killari yumusatir oyle alirlar. duzenli jilet degistirirler iyidir kraldirlar....

gel gelelim özünde 2 tip makina vardir. ilki yatar bicak digeri dönen bicak. ilki hayatta sinekkaydi yapmaz. ikincisi sinek yapar ama herkeste ayni etkiyi yaratmazlar.

misal benim cilt tipim hassas kil dönmesine yatkinsa benim makina olarak 2. tipi kullanmam sakinca ayrica cildi özel bir tahris noktasina getirdigi dogru.
ama yok firca gibiyse suratim kullandigimda yanma haric sakinca olmaz.

hassassa cilt pek bulasmayin derim. cok para verip en iyilerinden almadiginiz sürece cok bi nanesi yok kendilerinin.
  • wiillii  (03.11.13 11:21:08) 
2-3 günlük sakali zor keser. Ama her gün tiras oluyorsan iyidir tiras makinesi.
Sinek kaydi olursun hatta jiletten daha iyidir. Ama iyi bir makina alman lazim.
Sinek kaydi tiras olmak istiyorsan moser olmaz, braun philips ya da panasonic bak. 300 liranin altindaki modellere bakma.
  • de jure  (03.11.13 11:23:02) 
peki bu arkadaşlar ne kadar süre boyunca hayatlarına devam edebiliyorlar? kaç yılda bir başlık değiştiriliyor, aletin kendisi ne kadar zamanda bozulur?


  • kulkke  (03.11.13 11:45:56) 
traş makinelerinin bıçakları oksitlenmezler. keskinliklerine örnek verecek olursam, 25 senelik bir philips var babamda halen iyi alıyor. kendim de philips kullanıyorum. başlıklarını yıllarca değiştirmene gerek duyacağını sanmam, değiştiren de duymadım. bazen alkolle temizliyorum, aşınma gözlemedim. braun ve philips bu konuda ideal markalar. ıslak çalışan yani duşta traş olabilmeyi sağlayanları sevebilirsin tahminimce çünkü kuru traş olmak genellikle tahrişi arttırıyor.


  • Huan8  (03.11.13 12:04:10 ~ 12:05:03) 
son sorunun cevabi o kadar karisik ki. bir arkadasta orman vardi adam yilda bir cruser eskitirdi. babamla ben ise 1990da alinmis philipsi kullanmaya devam ediyoruz. körelmedi hala. marka model kalite vs vs

edit: anladim ki eski philipsler canmis.
  • wiillii  (03.11.13 12:06:58 ~ 12:07:50) 
3 yıldır haftada 3 kez sinbonun dandik traş makinesi ile traş oluyorum. ne suratımda sıkıntı oldu, ne de "niye sinek kaydı gelmedin işe" diyen oldu. 25-30 liraya falan almıştım.


  • evde black smoke besleyen adam  (03.11.13 22:28:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.