[]

bistüri / neşter

bu alet dokundugu yeri kesiyormus. zaten oyle olmasaydi izledigim bir otopsi videosunda kadavranin gogsunu car diye boydan boya yaramazdi doktor sadece dokundurarak.

nasil oluyor bu aletler bu kadar keskin? hakkaten dokundurduk diyelim deriye, direk yarar gecer mi? cok sakat degil mi ?

6.sinif ogrencileri kavga etmis, birini nesterle kalbinden delmisler, olmus. ordan aklima geldi. boyle sagda solda satilan bir sey midir ki ?

 
eczaneden alınabiliyor direk.

evet o kadar keskin ve paslanmaz celik olması lazım. bi de sert bi selik turunden yapılıyor. jilet gibi işte.
  • bryan fury  (16.04.09 17:13:17) 
Kabaca tras bicagindan daha keskin oldugunu varsayar isek; tras bicagi yaklasik 100 Ångstrom olduguna gore, bu degerde ya da daha keskin olabilir.

1 Ångstrom = 0.1 nanometre veya 1x10^10 metre.
1 Nanometre = Bir milimetrenin milyonda biridir. 10^-9 metreye esittir.

Yaniliyorsam duzeltin.
  • 99cent  (16.04.09 18:29:53 ~ 18:38:17) 
o kadar keskin değil, çalıştığım işyerinde ürettiğimiz kauçuk parçaların çapaklarını aesculap marka bistüri uçları ile temizliyoruz. şimdiye kadar iki kişi elini kesti, sert şekilde kayma hareketi sonucu birinde bistüri eline girdi, diğeri 8 dikişlik bir yarık açtı, bunun dışında dokunma, değdirme ile kesmiyor. ustura veya bıçak ile eşdeğer darbe istiyor. isterseniz bir tane gönderebilirim size, denersiniz görürsünüz.

ha nasıl bileniyor bunlar? geneli lazer ile bileniyor ve bilendikten sonra sertleştirme uygulanıyor. böylece çabuk körelmiyor. ha bistüri kesiğinin ne özelliği var? kesik şarıl şarıl kanamaz.
  • galahad  (16.04.09 19:57:45) 
bistüri uclari cesit cesit, her birinin kullanildigi yer ayri. 10-15 numaralar genellikle deri ve kas doku kesiminde kullanilir. direkt dokundugunda kesmez, belirli bir aciyla hareket ettirildiginde keser, ancak kesme degil, delici olur, igneye dokundugundaki gibi.


tip, discilik vs. bölümlerinde sürekli kullanilir, bulunmasi kolay. ancak genellikle bistürinin sadece blade dedigimiz ucu var, baska bir aparata takilarak elde kullaniliyor, tipki bicak gibi ancak bicaktan cok cok daha ince.
  • the man who hears deepest inquisitions  (16.04.09 20:53:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.