[]

telefon sapığı sorunsalı nasıl çözülür?

yıl olmuş 2013, telefon sapığı dadandı.

önce çaldırıp kapatıyodu. tanıdığım biri zannedip, kimsiniz diye mesaj attım. aradı bu sefer, tanımadığım biri olduğu ortaya çıktı. sonraki birkaç arayışında söylenerek/küfür ederek kapattım. açmadım, üstüste aramaya başladı.
aradan bi kaç saat geçti, bu sefer açtım ama hiç konuşmadım. şu an bu taktikle ilerliyorum. arayıp aluuo aluuuuo diyor.
peki ne yapabilirim? şikayet edilebiliyor mu? ya da numarasını engelleyebiliyor muyum?

ya da mesela duyuruda numarasını dağıtsam bu bi suç mudur?/duyuruda yasak mıdır?
not: adı murat, tanısanız çok seversiniz.

cevaplarınızı bekliyorum.

aluuuo.

 
numarasını dağıtmayın. yasal işlem başlatacağım diye güzel bir tehdit edin. yemezse ve devam ederse gidin suç duyurusunda bulunun.

bazı telefon modellerinde numara engellenebiliyor bildiğim kadarıyla.
  • falafila  (02.11.13 20:28:52) 
bazı telefonlarla engellenebiliyorlar. benim telefonumun da operatör kodunu belirten numaralarından birini değiştirince ve bir tuşa yanlışlıkla iki kere basınca telekız hattı oluyormuş, bir dönem o yüzden arayan çok oluyordu. hatta, arayan "ama ben gazetede bu numarayı gördüm, sen de kızsın. ya yalan söylüyorsun, söylemiyorsan da seninle konuşsak" deyip geri arıyordu. hepsini bir isim altında toplayarak, o ismi aramalara engelledim. çoğu telefonda bu özellik var.


  • aychovsky  (02.11.13 20:29:14) 
bana da olmuştu bir kere babam emniyet müdürü ,bir daha rahatsız edersen kendini nezarathanede bulursun dedim bağırarak ,sonra bi daha arayamadı.


  • ufo goren masum koylu2  (03.11.13 19:48:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.