[]

kamu davası ceza hukuku

Diyelim ki biri tarafından darp olayı var ve üzerindeki pos cihazı çalındı ..Buna maruz kalan biri pizza dağıtıcı bir firmada motorla pizza dağıtan biri ve bu darpı yapan ve pos cihazını çalan da rakip bir pizza firması ...
Şimdi arkadaşlar bu mağdur olan arkadası hastanelik edecek kadar dövmüşler .Sonra da firma avukatı dava açmış ..Şimdi bu arkadaşa da failler 60 000 tl verelim sen davandan vazgeç demiş ..Bu mağdur olan faillerden para alsa davasından vazgeçse olacak olan şey nedir ?Kendisinin izahına göre 3 kişinin de çoluğu çoçuğu var dava sonunda bunlar hapse düsse ailelerinden olucaklar ki hepsi çalışamayacak nerden baksan yine bunlar 100 000 tl zarar ederler direk bana 60 000 tl versinler hem benim de paraya ihtiyacım var diyor ..Evet ne diyorsunzz ?



 
saçmalık,dava açsın,gitsin sonuna kadar.


  • rock n roll  (02.11.13 19:40:41) 
rasyonel bir tercih olur.


  • s plus b  (02.11.13 19:42:28) 
Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbî müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine... diye gidiyor kanun, yani kasten yaralama kolu bacağı kopmasıyla falan sonuçlanmadıysa takibi şikayete bağlı bir suç. mağdur şikayetten vazgeçerse, dava sona erer.
ancak şöyle bir sorun var, adamlar para verelim demişler de bu dava yoluyla da zaten tazminat isteyebilir ya da anlaşmaya gidebilir, ortada böyle bir dava sonucu mahkeme kararı olmazsa, o adama o parayı verecek olmalarının hiç bir garantisi yok, adam sonradan paramı vermediler diye bir alacak davası açamaz yani. şikayetten vazgeçecekse önce parayı alsın.

edit: arkadaşlar haklı cihazı almasalarmış iyiymiş.
  • alice practice  (02.11.13 19:45:29 ~ 20:38:53) 
eğer henüz kesin hüküm verilmemişse ve uzlaşma yoluna giderlerse dava düşer. ancak bunun için şuçun takibinin şikayete bağlı olması gerekiyor. olayda da yağma suçu var gibi geldi bana ve yanlış hatırlamıyorsam şikayete bağlı değildi. yani şikayetçi değilim dese bile mahkeme dikkate almayabilir.


  • falafila  (02.11.13 19:54:38 ~ 20:33:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.