[]

sevgili CM üstadları

4-5 yıllık bir cm oyuncusuyum. acı tatlı her şeyi yaşadım diyebilirim.
diyeceğim şu ki beni tam anlamı ile tatmin eden bi "training" yapamadım. nedir bunun gizi? oyuncuları mevkilerine göre ayrı ayrı mı yoksa takım olarak mı çalıştırayım. hangi mevkide nelere dikkat edeyim. ya da diğer önerileriniz.



 
yaklaşık 8 senedir cm oynarım. trainingi hayatta kurcalamadım , kurcalatmam da. bence fazla etkilemiyor. illa yapacam dersen de gelecek vaad eden oyuncuların icin ozel olarak yapabilirsin. eger training dosyası falan arıyorsan , soccercenter.net te bir suru şey var . bi bak istersen oraya.


  • etacarinae  (17.05.07 08:33:20) 
fitness, kondüsyon vb. olaylarını sezon başlamadan yüksek tut, ayrıca ciğerlerini aç. adamlar kolay sakatlanmaz, performansları kolay düşmez. (aslındas adamları sezona en hazır hale getiren şey hazırlık maçları. hazırlık maçı yapınca kondüsyon artıyor, sene içi saktlıkları azalıyor. bol hazırlık maçı yap ve herkesi oynatmaya gayret göster. bir oyuncu hazırlık dönemini sakat geçirirse ondan hayır bekleme)

herkesi mevkisine göre çalıştırmanı tavsiye ederim. x santraforun her şeyi 18-20 arası defansı zayıf, onu da geliştireyim deme. pek gelişmiyor, gelişse de işe yaramıyorç.onun yerine 18 olanları 20 yapmaya yönelik antrenmanlar yaptır. teknik futbolculara tek tek özel idman yaptırmak süper sonuç vermişti bence. kazma bir oyuncuyu teknik hale asla getiremiyorun bu arada onlara sadece kondüsyon ve mevkilerine göre özellikleri düşmesin diye idman yaptır koşsunlar dana gibi. altyapıdan çıkan genç oyunculara öncelikle en fazla 2 mevki belirle. bunların bazıları çok yetenekli oluyor iyi para ediyorlar ilerde ama oyun bunları her mevkide oynar gösteriyor joker gibi. öncelikle mevkisini belirle ve ona göre idamn yaptır. genç oyuncuların özelikkle fiziksel nitelikleri çok hızlı artıyor. genç bir oyuncu fitness mutlaka yapmalı. forvetse diyelim fitness yaptığında shooting bile artabiliyor (sanırım daha sert vurduğundan topa). ama teknik idmanlar da mutlaka yaptırılmalı.

bi de herşeyden önemlisi parana kıyıp çok iyi trainerlar getirmen gerek. aslında verdiğin parayı katıyla çıkarmanı sağlıyorlar çünkü. türkye ligindeki koçlar oyuncu keşfedemiyor, yetenekli oyuncuyu geliştiremiyor.iyi hoca getirince adam özellikleri süper artıryor oyuncuların 2-3 ayda. ben doktorları bile son kalite alıyorum. tavsiye ederim. dandik doktor adam nezle oldu diye 2-3 hafta oyanayamaz diyor.
  • cashkopat  (17.05.07 09:02:12) 
cashkopat guzel aciklamis, dedigi gibi trainer cok cok onemli 3.ligde dahi oynarken trainera verdigim paraya acimam.
bunun haricinde soyle bir durum var; fm06'da 2012 gibi bi tarihte finishing'i 20 heading'i 20 flair'i 18 shooting'i 19 olan bi DC dusmustu oyuna(salliyorum tabii ki ama forvet ozellikleri oyundaki en yukseklerden biriydi). iste boyle adamlari FC falan yapmaya kasabilirsin. attacking ozellikleri cok yuksek olmasina ragmen trainer prgraminda attacking'e abanmalisin ve tabii ki yeni mevkisini FC olarak secmelisin.
Peki sen bunlari yapinca adam FC oluyor mu? 2 olasilik var;
1) 1 sene boyunca inat edip oynatiyorsun FC olarak adam abuk goller kaciriyor sene ortalamasi 5'i gecemiyor ama 2 sezon sonunda fiyatini 15-20m$'a cikartiyor.
2) bende oldugu gibi oynatmana ragmen bir turlu alisamiyor ve 19 yasinda futbol hayatini sondurmus oluyorsun adamin..bu durumda load edip basa donmeye usenmeyen adamin gozlerinden operim.
  • strategic  (17.05.07 10:12:43) 
4 tip idman var,
kaleci, defans (defansif ortasaha), oyunkurucu (kanat oyunculari / belki ayri tutulabilir sisteme gore), ve forvet
gerisi kolay zaten, kendi secimine gore hangi ozelliklere yuklenmek istedigine gore degisir. ama ben genel ortalamayi sinira dayandirma derim, sakatlanma olasiligi artiyor, fazla dusuk olursa da form tutamiyor. basladiktan sonra yavas yavas kendi training programini bulursun
  • turkish tekila  (17.05.07 15:45:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.