[]

İş yerimle ilgili ne yapmalıyım?

Duyuru'nun yaşam koçları,

Bi yerde çalışıyorum 15 kişi falanız. Eğlence sektörü.
Bi kişi vardı erkek. Müdürümüz bunla beni şef yapacaktı sonra bu arkadaş bazı sorumsuz davranışlarda bulundu ve müdürümüz kendisine de bana da arkadaşı şef yapmaktan vazgeçtiğini söyledi. Ama bana böyle bir şey söylemedi benim durumum geçerliliğini koruyor hala. Bana hatta biraz üstünlük sağlamaya başla dedi. Ben de siz böyle bişey açıklamadan kimse beni dinlemez falan dedim. O da ay başını bekliyorum dedi.
Bu şef yapmaktan vazgeçtiği arkadaş x diyelim. (ikimiz de farklı bölümlerin şefi olacaktık.) İşe hep geç geliyodu. Vardiyalı çalıştığımız halde. Yemeğe gidiyodu bi daha gelmiyodu falan bayağı bi sıkıntı yaşattı bize ve müdürümüze. Çünkü sonuçta iş yerine emanet gibi bişey.
Bunun geç geldiği bi gün müdürümüz kaçta geldiğini sordu. Ben de geldiği saatten hatta 15 dk erken bi saat söyledim bu x kişisi de bunu yalakalık olarak algıladı. Bana taktı resmen. Sonra bişey oldu bu istifasını verdi. Çıkacak işten aynen şöyle bi cümle kullandı. "Ben gidiyorum matilda da müdürün götünü yalasın. Belki şef olur." Sonra da eliyle nah işareti yaptı. Herkesin içinde ve müşteriler varken. Ben tabii ne olduğunu anlamadım ve ne diyosun sen ya gerizekalı diye bağırdım. (Ergence bi tepki oldu ama sinirlendiğimde ağlamaya başlıyorum o yüzden uzatmadım ağlamayayım diye)

Arkadaşlar sizler beni tanımazsınız ama hayatta kimseye yalakalık yapmadım ki zaten asgari ücretle çalışıyorum şef olsam maaşım en fazla 1000 tl olur. Müdürüm beni destekliyo herşeyi öğrenmemi sağlamaya çalışıyo kadın. Birbirimize karşılıklı saygımız var.
Ben şu an burdan ayrılsam nereye gitsem 1000 lira alırım hatta daha fazla ama burayı çok seviyorum diye kalıyorum.
Bu arkadaşın bu tavrı yüzünden diğer insanlarda "Hee bu matilda yalaka demekki bizim söylediğimiz her şeyi yetiştiriyo" gibi bişey oldu sanırım.
Bu yüzden söylediğim her söze, yaptığım her şeye dikkat eder oldum. Ben insanları savunmaya, yardımcı olmaya çalışırken kimseyle kötü olmak istemiyorum. İnsanlar beni böyle bilsin de istemiyorum ama ne yapacağımı cidden bilmiyorum. Burdan ayrılmak da istemiyorum.
Şimdi ben ne yapayım, olduğum gibi devam mı edeyim yoksa her dakika ne dediğime dikkat ederek mi çalışayım? Yoksa başka bi strateji mi belirleyeyim gerçekten bilmiyorum. Belki basit bi konu ama insanların kötülüklerini istememe gibi bi huyum var ve kimse benim hakkımda kötü düşünsün istemem.

Tikler sabaha kalabilir, herkese teşekkürler.

 
olduğun gibi devam et, kıskanıp bok atmaya çalışmış.


  • april12th  (02.11.13 01:52:58) 
lnsanların kötülüğünü istememen çok güzel, ama bundan önce kendi iyiliğine etkisi olacak adımları atman lazım. İş yerini sevdiğine göre çalışma arkadaşların da seni seviyor olmalı. çok gerek duyarsan bikaç kişiye meramını anlat. şimdiye kadar nasılsan aynı şekilde devam et işine. düşüncelerinde degisim olanlar varsa takma. Herkes istedigi gibi düşünsün, hiç değilse sen kendini biliyorsun.
istifa edip giden de tam losermış bu arada, son saniye pisligiyle iftlrayı çakmış. ziktiret, tavrını bozma.

  • kenar  (02.11.13 01:55:03) 
olduğun gibi devam et. başkalarının ne düşündüğü önemli değil. yanlış düşünüyorlarsa o onların hatası, senin değil.


  • m e l t e m  (02.11.13 02:09:40) 
bir şeyleri yüzüne söyleyebilecek kadar cesareti olmayan insanları umursamana gerek yok.


  • tescillimarka  (02.11.13 02:31:15) 
Bence X sana kötülük etmek isterken iyilik etmiş. Madem çalıştığın pozisyonda yükseleceksin o zaman insanlarla aranda bir miktar mesafe olması gerekir. Eğer X'in dediği gibi beraber çalıştığın insanlar senin söylediğin gibi "bu bizim söylediklerimizi müdüre götürüyor" tribine girerse o zaman senden uzaklaşırlar.

Bu da bir bakıma senin şeflik görevini daha rahat yerine getirmene yardımcı olur. Çünkü gerekli mesafe sağlanmıştır. Varsın seni ispiyoncu bilsinler. Kimse de kusura bakmasın orası çiftlik değil işyeri.

Bu arada o X'ê acıdım gerçekten garibanmış. (karakter garibanı)
  • Nocturne  (02.11.13 04:22:40 ~ 04:22:52) 
"Bu arkadaşın bu tavrı yüzünden diğer insanlarda "Hee bu matilda yalaka demek ki bizim söylediğimiz her şeyi yetiştiriyo" gibi bişey oldu sanırım"

kimsenin böyle düşündüğünü zannetmiyorum. düşünseler bile, mühim olan sizin yalaka olup olmamanız, gerisi boş. netice itibariyle, "insanlar beni öyle bilmesin" kabilinden davranışlarınız yapmacık olur. siz normal halinizle devam edin.
  • nereye bu gidis  (02.11.13 09:06:17) 
Aynen devam.


  • f_d  (02.11.13 09:25:23) 
aynen devam +1

insanlar seni az cok taniyordur zaten. sonucta belli bi suredir calisiyorsun orda. baskasinin lafiyla hareket eden insan varsin yalaka oldugunu dusunsun cok da takma. samimi olduklarin varsa eger onlar zaten senin nasil biri oldugunu biliyorlardir. hem terfiyi de kapacakmissin iste kofte seni :) daha ne olsun
  • in vino veritas  (02.11.13 09:45:30) 
doğru yoldasın devam. bir gereksizden kurtulmuşsunuz.


  • dunden beri dimdik  (02.11.13 11:10:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.