[]

ucuz+pratik yemek tarifi

Gençler, özellikle ayın sonunu getirme derdi olan insanlar. ucuz yollu ve pratik hangi yemekleri önerirsiniz? az buçuk da besleyici olsun da vitaminsizlikten gebermeyim. kısacası nedir sizin diyetiniz?




 
birisi yazacaktı nasıl olsa :)

(bkz: yağlı yağ)
  • kakao  (02.11.13 00:04:04) 
  • thracia  (02.11.13 00:06:38) 
"patyum"

tek geçerim :)
  • evde black smoke besleyen adam  (02.11.13 00:06:40) 
Tavukgögüsü yanina misal pilay ya makarna yada patates. Yada Tavuk yerine hazir balik


  • samiabi19  (02.11.13 00:08:41) 
yeşil mercimek: yağsız tuzlu suya at haşla, suyunu çeksin. hem proteini yüksek hem lezzetli hem doyurucu.

mercimekli bulgur pilavı, nohutlu pilav: mercimeği / nohutu haşlayacaksın. pilav yapacaksın: pirinci suda bekletmesen daha iyi olur, vitamini gitmez. işin püf noktası bulguru / pirinci iyice kavurmak. ben zeytinyağında kavuruyorum. ikisini karıştıracaksın sonra.

makarna: yiyeceğin kadarını haşla, süz, ye. üzerine ton balığı ya da kıyma koyabilirsin. onları alamıyorsan, yoğurt ile veya beyaz peynir ile yiyebilirsin.

tavada az yağ ile ince fileto tavuk göğüsü yapıp, yanında haşlanmış patates yiyebilirsin.

ton balıklı ve haşlanmış yumurtalı salata yiyebilirsin.
  • m e l t e m  (02.11.13 00:44:37) 
makarnanın her türlüsü, yoğurtlu, tavuklu, balıklı, sebzeli, salatası
patates yemeği + pilav
tavuk sote + pilav
domatesli bulgur + yoğurt
fırında sebze (kabak, patates, kırmızı biber vs)
  • april12th  (02.11.13 01:37:55) 
Eğer gerçekten biraz iyi besleneyim, arada sebze, bakliyat falan alayım diyorsanız bir şekilde para arttırıp 80-90 liraya en küçük boy (bu önemli) bir düdüklü tencere alın. Böylece 15-20 dakikada mercimek yemeği, taze fasulye, bezelye vs vs yapabilirsiniz. Yanına da bulgur pilavıyla bayağı ucuza 2 öğünlük yemek çıkarırsınız.
Bolca nohutu yumuşayana kadar haşlayıp buzluğa atarsanız parça parça hızla yemek yapabilir, pilava bulgura falan çözdürmeden ekleyebilirsiniz. Tavuk göğüsleri falan tabaklı alıp buzluğa atarsanız teker teker paketleyin, mesela ben buzluk poşetine bir tane sonra düğüm, üzerine bir tane sonra yine düğüm, üzerine bir tane daha şeklinde paketliyorum, böylece 4-5 tanesini birden çözdürmeme gerek kalmıyor birini almak için.

  • whoosie  (02.11.13 08:37:16) 
Bim derya ton baligi

Bim yurum barbunya pilaki
  • halitkin  (02.11.13 08:45:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.