[]

askerde kafa dinlenir mi

isyerinde 8 yildir ayni isi yapiyorum, ofiste oturmaktan sikildim. Istifa edip ara vermek ya da is degistirmek cok olasi degil. motivasyonum neredeyse sifira indi.
askere gitsem kafam bosalir mi? yoksa her sey daha kotuye mi gider?



 
Tamamen nasip işi. Ama bedelli düşünmüyorsan, nasıl olsa yapacaksın. Şu anki durum gitmek için ideal oluyor bu durumda.


  • arnold schwarzeneger  (01.11.13 09:55:37) 
çok rahatlarsın emin ol.

başta biraz sıkıcı gelir, adaptasyon süreci falan. işler yoluna oturduğunda senin için her şey güzel olacak. öyle ki bitmesine yakın kalsam mı lan bile diye bilirsin. tabi gideceğin yer, devrelerin... şans..
  • dikenlitel  (01.11.13 09:56:48) 
1-2 ay sıkıntılı geçer. sonra salarsın herşeyini resetlenirsin gelirsin. tabi tamamen şans işi yani arkadaşın dediği gibi. ben çok rahattım 3 günde 1 2 saat nöbet tutardım geri kalan zaman yatış. kuzenim günde 8 saat nöbet tuttu, geri kalan zamanda devriye çıktı sırtında mühimmat günde kilometrelerce yürüdü fln. askere gideceksen git zaetn kurtul gel. yaş ilerleyince daha kötü oluyor çünkü.


  • liriamer  (01.11.13 10:02:49) 
Nöbeti kafa dinlemek sayıyorsan evet bol bol kafa dinlersin:)


  • s plus b  (01.11.13 10:03:27) 
Bende 5 yıl çalışıp yorulmuştum dinlenirim diye gittim ama psikolojim bozuldu ve çok yorgun düştüm.
Allah kurtarsın şimdiden.

  • redeath  (01.11.13 10:03:40) 
askerde kafanın dinleneceğine emin olabilirsin.

özellikle acemilik fiziksel olarak hayattaki en yorucu gününden daha yorucu, ama kafan aşırı rahat oluyor, bu yüzden hiç koymuyor bence. çıktığımda bana en garip gelen şeylerden biri tekrar kafamı kullanmam gerekmeseydi. bi baktm bir sürü şey düşünmeye başlamışım, aylarca sudoku ve çengel bulmaca haricinde hiç bir şey için beynini kullanmıyorsun, zihinsel olarak müthiş bir tatil dönemi.

bir de insan olayın içindeyken objektif düşünemeyebiliyor. yani askerde dışarıdan bakabiliyorsun o güzel bir şey, tekrar geri geldiğinde de "arınmış" denebilecek bir kafayla daha iyi kararlar alınabilir diye düşündüm şimdi.
  • celeron 300a  (01.11.13 10:15:21 ~ 10:16:31) 
ben gece görevlisiydim ve denetleme zamanı gündüzleri de uyutmuyorlardı o yüzden bırak rahatlamayı döndüğümde bayağa sinirlerim yıpranmıştı.


  • chavezding  (01.11.13 10:46:06) 
denetleme zamanı demek 1-2 bilemedin 4 günlük bi süreç. 6 ay yada 12 ay askerlıkte oyle büyütülcek bı zamanmış gibi göstermeyın de gitmeyen birisi yanlış anlamasın.nasılsa gidiceksin o açıdan bak,orda oyle pek kafa dinlenmez yani.


  • tadutadu  (01.11.13 11:59:39) 
@tadutadu
kafan mı güzel? denetlemenin kendisi değil öncesindeki hazırlıklar sıçıyor adamın ağzına. öncesindeki 2 ay denetleme modunda yaşanıyor. son 1 ayda saykolaşıyor.

merak eden açsın denetlemeyle ilgili başlıkları okusun. allam ya
  • chavezding  (01.11.13 14:57:22) 
chavezding sakin ol şampiyon senin orda öyle denetleme yaşandı diye heryerde aynısı olucak değil dedim. ben alayda 4 gün de yaşadım,ilçemdeki asker 2 günde bitirdi. hadi senin için kafam güzel olsun.baksana hala üstünden atamamışsın cınım. bitti gitti tmm


  • tadutadu  (01.11.13 15:14:16) 
1. alıntı : 'denetleme zamanı demek 1-2 bilemedin 4 günlük bi süreç. 6 ay yada 12 ay askerlıkte oyle büyütülcek bı zamanmış gibi göstermeyın de gitmeyen birisi yanlış anlamasın'

2. alıntı : 'senin orda öyle denetleme yaşandı diye heryerde aynısı olucak değil dedim'

başka da bişi demiyorum
  • chavezding  (01.11.13 15:56:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.