[]

Tek kedi ya da 2 kedi

Günaydın sevgili hayvanseverler,

Benim 1 yaşında bir kedim var. Kısır ve haylaz bir erkek kedi kendisi. Çevreden duyduğum kadarıyla iki kedi olunca daha mutlu, daha uyumlu oluyorlarmış, bir de size danışayım dedim. Öyle midir gerçekten? Ya da dertsiz başına dert alma mı dersiniz?

Bir de 2 kedi olunca daha sık temizlik yapmak dışında ne gibi götürüsü olur? Aynı kumu kullanırlar mı mesela, en önemlisi o. Eğer ikinci bir kedi alırsam da aynı yaşlarda ve kısır bir kedi sahiplenmeyi düşünüyorum, o yüzden maması falan benzer olacaktır, çok dert olmaz diye düşünüyorum. Elbette hepsi kedilerin karakterine bağlı ama aşağı yukarı fikir verseniz bile makbule geçer.

Bu arada kedimin cinsi sokak kedisi, ikinci kedi sahiplenirsek o da sokak kedisi olacak. Huylu cins değil yani pek.

 
İki kedi kediler açısından bir avantaj. Kumu daha sık değiştireceksiniz, mama maliyetinizde elbette artacak. Ama mesela benim ikinci kedi al(a)mayışımın sebebi bunlardan hiçbiri değil. 1 hafta - 2 hafta tatile gidiyoruz, bırakacak yer bulamıyorum. Zar zor arkadaşlarımı ikna etmek, onların tatilde olmayacakları zamanı kollamaktan bıktım. Artık evlenen ve eşleri istemediği için artık kedilerimi bırakamadığım, yeni bebekleri olduğu için bırakamadığım bir grup da var. Böyle olunca 2. kedi benim için hayal.


  • SiyamkedisiZorro  (01.11.13 09:37:49) 
iki kedi her zaman birden iyidir. bende iki tane var, bir yere giderken de gönlümüz biraz daha rahat oluyor, en azından birbirlerine takılıyorlar. kedi yere bağlı bir hayvan olduğu için, tatile felan çıkarken kedileri başka yere götürmek yerine arkadaşlarıma anahtar vererek bu sorunu çözüyorum, 3-4 günlük mama veriyorum ve 3. gün müsait olan arkadaşım gelip su ve mamalarını tamamlıyor.

aynı kumu kullanıyorlar, tek sorun ikincinin geldiği ilk 1 haftadaki alışma dönemi.
  • gochebe  (01.11.13 09:47:27) 
O konuda şöyle bir şey okudum; kedileri ilk 1-2 gün ayrı odalarda tutup kapı altından vs birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlayıp sonra birleştirmek daha iyi oluyormuş. Tabii pratikte nasıldır, henüz uygulamışlığım yok :)


  • whoosie  (01.11.13 09:49:08) 
2 kedi tabi ki! En az iki kedi!

Aynı kumu kullanırlar, temizlik yükü de fazla olmaz, zaten bir tane kedin var mecburen temizlik yapman lazım zaman zaman.
Tatile falan gittiğinde kedileri bi yere bırakamazsın belki evet ama ben mesela arkadaşlarıma anahtar bırakıyorum öyle durumlarda, günde bi kez gelip ilgileniyorlar tamam. Böylece evde tek kaldıklarında bile sıkılmıyor kediler ancak bir kedi olsa bu şekilde evde bırakamazsın, miyavlar falan, sıkılır.

Yalnız ben seninkiyle yaşıt almandansa yavru almanı tavsiye ederim. İki yetişkin kedinin birbiriyle anlaşması çok zor olabilir. Ama yavru daha kolay alışır.
  • buff  (01.11.13 10:00:19) 
Yavru konusunda haklı olabilirsin, ben hani belki dövmesin büyük olan falan diye yaşıt düşünmüştüm.

Tatilde falan bırakmakla ilgili pek derdim yok, zaten uzun tatillerim yok, birkaç günlük şeylerde de yakın çevrede aile arkadaş pek çok insan var.
Zaten şahsen kedilerin 1-2 gün bile yalnız bırakılmaması gerektiğine inanan bir kişi değilim, annemin evlendiğimde ayrılırken bana vermediği 9 yaşında bir toramanım daha var, annem 1 haftalığına falan gittiğinde günaşırı gidip bakıyorum, herhangi bir sorun da olmuyor. Aşırı duygusal bakmıyorum bu konuya ancak tabii ki her 2 kedimi de aşırı severim, yani ilgisizlikle alakası olan bir durum değil.
  • whoosie  (01.11.13 10:07:12) 
2 kedi kesinlikle.
Tam da bu duruma yeni alışan biri olarak yazıyorum.
5 yaşında kısırlaştırılmış, masanın üstünden indirdiğim için depresyona girmiş, tek böbreği alınmış hassas bir kızım var. 2. kediyi hep istemiş ama bu nedenlerle ertelemiştim. Sonra bir minnak bulduk 10-15 günlük. Besleyip sahiplendiririz dedik. Alacaklar almadı kaldı bize :D Biz de alıştık. Bari kız da alışsın dedik. Bi kaç gün hır gür oldu. Şimdi takılıyorlar güzel güzel. Kanka olmadılar ama düşman da değiller :)))

Ben kumları ayırdım ama sürekli aynı kaba giriyolar. ( Tek tuvalet uygundur )
Biri yavru olduğundan onun mama ayrı büyüyünce ortak olur.
Biri çok tüylü diğerinin tüyleri kısa bizde. Temizlik oranı aynı.
  • eli eli lema sevaktani  (01.11.13 11:38:27) 
2 kedili eve şenliktir. Bir erkek bir dişi kedim var. Eve geldiğimde oturup onların yaptıkları (hazırladıkları :)) şovları izliyorum. İki tane erkek olursa sorun olabilir gibime geliyor. Onun dışında mama/kum benzeri maliyetler direkt olarak ikiye katlamaz muhtemelen 1 verirken 1.5'a çıkar. Ayrıca evde bırakma, onların psikolojileri gibi konularda da büyük avantaj... içiniz rahat olur.


  • oldboy  (01.11.13 12:27:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.