[]

El Sembolü Ne Demek?

kısa bir süre önce annemin eşyalarını karıştırırken el şeklinde ve ortasında bir boncuk olan kolye buldum. çok beğendim ve sahiplendim. zaten hiç taktığını görmemiştim. hemen de verdi. yaklaşık bir haftadır her gün takıyorum ben bunu ve acaba bir anlamı var mı diye de düşündüm. sordum birkaç kişiye kimse bilmiyormuş. sonra bugün kitapçıda biri bana hurufi misin diye sordu. hurufilikle ilgili bilgim bile yok. şimdide araştırdım ama sadece "şanslı el" diye bir şey buldum o da hurufilikle ilgili gibi değil. korunma amaçlı kullanılan bir sembolmuş.

daha detaylı tarif etmek gerekirse. baş ve serçe parmağı iki yana açık bir el ve tam avuç kısmında küçük, yeşil bir boncuk var.

daha iyi bilenler var mı? bilmediğim dini bir sembol de taşımak istemem. çok beğendim kolyeyi çünkü.

 
ben nazar boncuğu diye hatırlıyorum onu.


  • teritori  (15.04.09 23:58:16) 
neden bu kadar onemsiyorsun ki : ) dedigin gibi hosuna gitmis, takmissin, tak iste, bos yere kafani karistiriyosun.. neyse ne yani ne fark eder : )


  • cisterna  (16.04.09 00:05:37 ~ 00:05:59) 
bende fatıma'nın eli olarak hatırlıyorum o şeyin adını. google da az çok bilgi var hakkında

en.wikipedia.org
  • irbat  (16.04.09 00:06:56 ~ 00:08:40) 
bugün o adam okadar garip bi tepki verdi ki.. sevmem ben sembolleri bişeyleri insanların gözüne sokmayı. tarikat üyesi gibi algılanmak da istemem. çok büyük bişeymiş gibi konuştu çünkü.


  • yellow brick road  (16.04.09 00:09:14) 
www.luckymojo.com

bildiğimiz nazar muhabbeti bu ya. bence boşver o adamı, bazı insanlar ukalalık taslamaktan ekstra zevk alıyor.
  • quasiromantic  (16.04.09 00:14:45) 
şekli acaba böylemi?
www.theluckyhand.com

  • omer460  (16.04.09 00:20:52) 
@ omer460: evet çok benyiyor hatta:

2.bp.blogspot.com

buradakinin çok daha düzgün şekillendirilmişi ve boncuğu var.

yani en dini anlamı nazardan korunmak mı oluyor? herhangi bir mezhep,tarikat bağı yok galiba?
  • yellow brick road  (16.04.09 00:28:40 ~ 00:32:23) 
çoğunlukla yahudiler kullanıyormuş. bunun dışında yahudilerden bağımsız olarak sadece şans getirmesi için kullananlar da varmış.


  • girl in a coma  (16.04.09 00:40:16) 
Tarih Boyunca Kullanılmış Çeşitli Korunma Sembolleri
Şanslı El: Kültürden kültüre farklılık göstermesine karşılık Şanslı El genel olarak avucu açık, avucunun içinde pentagram, göz, ve/veya Zodyak sembolü olan bir el dir. Bedensizlerin saldırılarından koruduğuna inanılır.

dini bir olayını bilemiyortum ama öyle bile olsa yinede evrensel olabilir.
ayrıca tanıdığım bir çok kırtasiyeci ve kitapçı ne hikmetse nurcu oluyor.bence sallama kimseyi hıhı de geç :D
  • omer460  (16.04.09 00:51:25 ~ 01:04:52) 
(bkz: hamsa) denir ona


  • alkolikfedai  (16.04.09 02:11:56) 
teşekkür ederim.. rahat rahat takıyorum o zaman. bahsettiğim yer de d&r.


  • yellow brick road  (16.04.09 09:33:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.