[]

çikolata, tatlı, şekere aşırı düşkünlük. hem de aniden?!

biraz uzun oldu ama detay vermek istedim.

bir buçuk sene öncesine kadar günde iki dikdörtgen milka yanında da üzerine nutella sürülmüş gofret yiyip 2,5 litrelik kolayı ağzıma dayayarak içen bir insandım.
bir buçuk sene önce beslenme tarzımı değiştirdim, kolayı gazozu ice tea yi komple bıraktım, o sürede yediğim çikolata toplamda 2 kare çikolatadır en fazla, bir 4 ay önce falan da ideal bulduğum kiloya indim, beslenme düzenimi gevşettim ve hazır gevşetmişken arada bir çikolata falan da yiyeyim dedim.
lan demez olaydım 2 aydır her allahın günü canım nasıl tatlı, nasıl çikolata çekiyor. regl olucam ondandır dedim, regl bitti hala canım çikolata istiyor, lan hamile miyim çikolata mı aşeriyorum bile dedim ama o da değil, nasıl bir tatlı isteği bu anlatamam, tatlı bir şey yemeyince bayılacak gibi oluyorum, akşam yemeğinde tıka basa yesem de üstüne canım tatlı istiyor basıyorum krem karameli künefeyi, daha eve dönene kadar tekrar canım tatlı istiyor elim ayağım titriyor.
birden ortaya çıkan aşırı tatlı çikolata isteğinin nedeni nedir?

 
İnsülin mevzuları, yani şekerinizle ilgili olduğunu tahmin ediyorum. Bir gevşet bir sık, bir gevşet derken şalteller:p atmış sizin insülin, karaciğer, pankreas filan:)

Elbette dr. değilim de kan verip şekere baktırın, kaybınız olmaz.
  • cymbelina  (31.10.13 20:33:20) 
Bıldır yidiğin hurmalar, gelir götünü dırmalar.

2.5 litre gola.

Pankreası sikertmiş olabilün.

(bkz: insülin direnci/@compadrito)
  • compadrito  (31.10.13 20:35:04) 
şekerinize baktırın+1

bir de milka, nutella falan değil de lindt gibi markaların %70+ kakaolu bitterleri var. onlardan 1-2 kare yeseniz zaten tüm gün çikolata yemek istemeyebilir. bir de yedikçe yiyesiniz geliyor çikolata, tatlı vs olunca :)
  • april12th  (31.10.13 20:39:33) 
Şekerinize baktırın!

Bek gôzel! Sonuç 101 mg/ dL gelirse noolacak?

Bilen var mı?
  • compadrito  (31.10.13 20:42:58) 
insülin direncinize de baktırın.


  • dusunuyorumbulamiyorumoyleyseyokumgaliba  (31.10.13 21:06:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.