[]

Laptoptaki sorunlar

özet: ısınma ve yavaşlık problemi...

konuyla çok alakasız ama daha önce de şu gibi sorunları olan bi bilgisayarım var. (bkz: #529019)

kendisi 1,5 yaşında ama hiç kullanmıyorum nerdeyse. gerek emektar acer'ımın aslan gibi çalışmasından gerekse de çıkardığı sorunlardan ötürü...

bi kere bu hayvan çok ısınıyor. acerım nerdeyse soğuk üflüyor yorganın üstünde bile. ama dell, candy crushta bile altı dokunulmayacak kadar sıcak oluyor. 2 kere kapanmışlığı da var ama sıcaktan mı bilemiyorum. test etme şansım olmadı.

W7, 4GB rami var. Bu kadar ısınıyor dediğim zamanlar sadece tarayıcı açık oluyor genelde. Yani şu an sözlük, duyuru, gmail filan açık. Durum şu: i.snag.gy Bi anormallik var mı?

Bu ikinci pilim. İlk aldığımda 3 saat giderken 6 ay içinde yarıya düşüyor performansı. Belki alakası vardır.

Geçtiğimiz aylarda termal macunu değiştiremelrini istedim. Sonra telefonda kapıştık kadınla, ben de bi daha aramaya üşendim. Termal macun ne derece işe yarar? Yarar mı daha doğrusu?

Dünden beri gereksiz olabileceğini düşündüğüm her şeyi sildim. Başlangıç programlarını azalttım. Chrome yerine bile Waterfox kullanıyorum artık.

Tavsiyelerinize açığım.

Yazmayı unuttuğum başka bi şey var mı bilmiyorum.
Hah bilgisayarımda Solidworks, 3dsmax, photoshop, autocad filan var. Açarken de baya oyalanıyor. ve genel olarak performansı çok iyi değil. Yani aslında ilk günden beri böyle.


Son olarak: Dell Inspiron N411Z sakın ama sakın almayın. Ömrümü yedi yemin ederim.

 
Termal macun değişimi işe yarayabilir, yaptırtacağınız yerde tozunu falanda alırlar o da iyi olur fakat siz fanın gerektiği gibi dönüp dönmediğini sorun. Ayrıca bilgisayarın hava aldığından emin olun. Pil konusunda ise şunu diyeyim, bu pillerin belirli bir dolum ve boşalım şeysi var atıyorum 1000'dir 2000'dir buna dikkat edin tam boşalmadan doldurmayın, dolduktan sonra çıkartın falan bunlara dkkat edin.


  • cassol  (31.10.13 20:02:54) 
ya zaten gerizekalının şarj kablosu hiç tutmuyor. elime alıyorum pıt düşüyor. mecburen çıkarıyorum yani şarjdan ama biraz çabuk azaldı gibime geldi. dediğim gibi, doğru düzgün kullanmadım bilgisayarı.

tozunu aradı kendim çektiriyorum çıkıştan. çalışıyor, fanın olduğu taraf ((sol taraf) soğuk. ama orta kısım alev alev... fan gürültüden başka bi işe yaramıyomuş gibime geliyor.

teşekkürler cevap için bu arada
  • supergirl  (31.10.13 21:09:14) 
ısınma konusunda, kesinlikle cihazınızın temizlenmesi gerekiyor. fan her durumda toz toplar. battaniye vs. üzerinde cihazınızı çalıştırmayın.

programlarınızın geç açılması konusuna gelirsek, eğer 32-bit işletim sistemi veya program (bahsettiğiniz programlar içerisinden) kullanıyorsanız, bilgisayarınız bu uygulamaları geç açabilir, normaldir. eğer 64-bit kullanıyor iseniz, tavsiyem Ram takviyesi.
  • m hzen  (31.10.13 22:54:06) 
dediğim gibi arada çektiriyorum ama içini açmıyorum garanti kapsamından çıkacak diye. yine aynı mevzuya gelicem. işin aslı, tozlanacak kadar kullanmadım bile. yani evde olduğum süre boyunca bilgisayarımın açık olduğunu düşünürsek 1,5 yıllık ömründe toplasan 1 aylık kullanmışımdır. geri kalan zamanlarda emektarı kullandım.

bit olayının önüne geçmek için de 64 biti olan her şeyi kaldırdım. diyorum ya 64 bit tarayıcı buldum onu kullanıyorum.

ram almak istemiyorum ya şimdi :/
zaten garantisi devam ederken ben değiştiremem. söyleyeyim servise baksınlar...

teşekkürler
  • supergirl  (01.11.13 00:30:09 ~ 00:30:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.