[]

excel'den word'e sekil aktarmak

selamlar.

yandaki cizelgeyi resim olarak word'e aktariyorum ama "performance point" yazan yerdeki siyah nokta word'e eklenmiyor.

o noktayi cizelgeye entegre etmenin bir yolu var mi?

tesekkürler.

 
şöyle yapsanız;

print screen ile ekranın görüntüsünü alıp microsoft office picture manager ya da paint'te kenarlarını falan kesip word'e yapıştırsanız.
  • kakao  (31.10.13 18:18:57 ~ 18:19:05) 
cok fazla sayida var bu cizimlerden, print screen hem cok zahmetli hem de her seferinde ayni büyüklükte kesmek zor kenarlari.

daire cizip icini doldurdum zaten excelde, eger wordde daire cizip icini doldur diyorsan o da sikinti, sonradan resimleri hareket ettirince daire oldugu yerde kaliyor. daire ve cizelgeyi entegre etmem lazim o yüzden.
  • ben de  (31.10.13 18:43:11) 
örnek bir dosyayı yükleseniz bi yere de, baksa bilenler...

çünkü öylesine bi graik ekleyip daire ekledim. gayet de worde aktarılıyor..
  • supergirl  (31.10.13 19:03:39 ~ 19:05:50) 
yükledim. misal PUSH8 sayfasindaki 3. sekil.
bahsettigim siyah noktayi worde aktaramiyorum copy paste yapinca.

www.file-upload.net
  • ben de  (31.10.13 19:36:17) 
bence yapacağınız en kolay şey gruplandırmak olur.

ctrl tuşu ile grafiği seçin, sonra noktayı. sağ tıklayıp gruplandır deyin. o zaman tek gibi algılayacak excel onu ve kopyalayınca beraber hareket edecekler. noktanın yeri de değişmeyecek (word'e kopyaladıktan sonra boyutunu değiştirmek istemezseniz tabi)
  • supergirl  (01.11.13 00:38:46) 
word'e attiktan sonra boyut degistirmem gerekiyor maalesef.


  • ben de  (01.11.13 14:59:48) 
peki o zaman son olarak şunu önreiyorum.

gruplandır işlemini yaptıktan sonra word'e yapıştırırken 'resim' seçeneğini seçin. sağ tıklayınca yapıştırma seçeneklerinde çıkıyor. bu şekilde sorunsuzca boyutunu da değiştirebiliyorsunuz.

bu kez de değerlerle oynamam gerekiyor derseniz yatar bu yöntem de :)
  • supergirl  (01.11.13 17:17:24) 
gruplandirma ilk denedigim seydi zaten, gruplandigridigim halde ayri ayri hareket ediyor anlamadim ne alaka.

su sekilde halledebildim anca; metin alani olusturdum, "performance point"teki gibi, metin olarak da büyük bir nokta koydum, sorun cözüldü.

tesekkür ederim vaktiniz icin.

edit: dediginiz gibi gruplandirarak yaptim ve oldu bu sefer, oh be.
  • ben de  (01.11.13 21:13:15 ~ 23:14:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.