[]

karatay diyeti falan,

gundem.milliyet.com.tr
ne düşünüyorsunuz,böyle hep bilinen,çevremizde duyduğumuz dolandırıcılık olayına nasıl inanmış olabilir ki,



 
bence bu polis olayına suç işleyenler inanıyor. mesela cinayet işledim kimsenin haberi yok polis arıyor götüm öyle uçukluyor ki ne derlerse yapıyorum o psikolojiyle.

he canan hanımın olayı farklı olabilir tabi
  • eurhka  (31.10.13 16:51:48) 
koskoca 2-3 tane savcı da bu tuzağa düştü. yani onlar bu teoriye göre para mı yatırdı örgüte? :)

eheh.. nice kafa.

bu tarz durumlar sosyal mühendislik temeline dayanıyor. canan hanım veya bir başkası bu tarz konularda soğukkanlı değil ve tecrübesiz ise kolaylıkla inanabiliyorlar. özellikle türkiyede kamu kurumlarının net bir işleyiş akışı olmadığı ve ortalık bilgi kirliliği ile dolu olduğu için bu tarz hassas konular kolaylıkla suistimal edilebiliyor.

bir insanin iyi bir doktor veya akademisyen olması bu tarz bir farkındalığı olmasını gerektirmediği gibi, kesin suç işlemiş bundan yapmıştır gibi bir tespitte doğru olmaz.

bu tarz şeyler, olayın yapıldığı an, hedef kişinin o anki durumu vb gibi etkenlere bağlıdır. tabi bahsi geçen paralar büyük meblağlar, bir insan bu tarz bir hareketi yaparken biraz daha akılcı düşünmeli. belli ki paracıklarına bir şey olacak diye çok korkmuş ve polise teslim etmeyi uygun görmüş. hem de bir köşeye bırakarak.
  • kobretti  (31.10.13 17:11:24) 
bilgisizlikten..

bu durum bas bas bağırılıyor halbuki..

(Hacettepe Diyetisyenlik mezunu arkadaşıma sorduğumda, hocalarının Canan Karatay'ı yakalasalar ağız burun dağıtacağını öğrendim.. Canan Karatay ın söylediklerinin diyetisyenlikle uzaktan yakından alakası yokmuş.. İtimar etmeyin.)
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (31.10.13 17:14:50) 
olaydan bağımsız olarak konuşmaları bende hep gerizekalı izlenimi bırakıyordu o yüzden pek şaşırmadım açıkçası. bu kadına itibar edip şu an açlık sınırında sürünenlerin de haline acıdım.


  • feykalade  (31.10.13 17:20:31) 
Aha buyur www.mynet.com Dekan bile dolandırılmış. Adamlar profesyonel.


  • old possum  (31.10.13 18:19:36) 
adamlar profesyonel değil insanlar cahil


  • feykalade  (31.10.13 20:03:39) 
@orhan tv

canan karatay diyetisyen değildir, doktordur..

her doktor diyetisyen değildir..
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (31.10.13 22:10:55) 
evet orhan, bu kafayla ahmet marankiye de tıp doktoru diyebilirsin.


  • kobretti  (01.11.13 15:07:31) 
@orhan tv
herkes her konuda kitap yazabilir, ünenmiş olması iyi olduğu anlamına gelmez, iyi pazarlandığı anlamına gelir..

  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (01.11.13 21:13:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.