[]

uykuyla ilgili bir problem... (ilaç tavsiyesi istiyorum)

uyandığım saatin üzerinden 15 saat geçmeden kesinlikle yeniden uykuya dalamıyorum. mesela, tatillerde, çok geç yatıp geç kalktığım zamanlar uyku düzenim bozuluyor. saat 15.00 da uyanıyorum mesela. saat 15.00 da uyanınca ertesi gün sabah saat 06.00 olmadan uyuyamıyorum. 06.00 da uyuyunca da bir kaç saat sonra uyanıp okula gidemiyorum.

biraz irade göstermem gerekiyor biliyorum ama şimdilik gösteremiyorum o iradeyi.

sormak istediğim şu; 15.00 da uyanmış olsam bile gece saat 00.00 olunca hemen uyumamı sağlayacak ve böylelikle sabah erken kalkmamı sağlayacak bir hap var mıdır?

 
bunun için ilaç içilmez.. uyku hapları dengeni bozar..


  • partizan  (31.10.13 17:54:32) 
1. Asla kulaktan dolma bilgilerle, tavsiyeyle ilaç kullanmayın, ister uyku sorunu olsun isterse başka bir problem. Her ilacın yan etkisi var.

2. Her bünyenin uyku ihtiyacı farklı ama ortalama 7-8 saat uyku normal gibi. Saat 15:00de uyanan birinin saat 00:00'da uykusunun gelmemesi çok normal. Vücudun biyolojik saati - düzeni kaymış durumda, saat 06:00da uykunuzun gelmesi çok normal bu yatış-kalkış düzenine göre. Bunu normale çekmek için o gün hiç yatmamayı deneyebilirsiniz, ertesi gece 11-12ye kadar dayanabilirseniz. Bunun için kahve, çay, tv artık ne fayda ediyorsa faydalanın. Bir başka yol da, sabah 6'da yattığınızda maksimum 9'da veya 10'da kalkmanız olabilir- saatle filan kalkamayabilrsiniz, evdeki birinden sizi mutlaka uyandırmasını isteyebilirsiniz, ilave olarak bol gürültü yapmasını vs.

Fiziksel olarak epey koşturup ederseniz (bunlardan bağımsız olarak) 15:00'de kalktığınız günün gecesinde belki 1 gibi filan yorgunluktan uyuyabilirsiniz.
  • cymbelina  (31.10.13 18:26:36) 
Cedrina var. Ama doktor kontrolunde olmasi gerekiyor.


  • mutlusismankedi2015  (31.10.13 18:34:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.