[]

kokan dolaba çözüm..?

eski bi dolabım var, buzluk damlatmaya başlamıştı ben de geçen gün içini komple boşaltıp her yerini bi güzel temizledim cif power sprey ile.. her neyse çok güzel temiz oldu lakin dolap koku yapmaya başladı. su koyuyorum sürahiye acaip kokuyor içemiyorum. ilaç gibi bi koku. yemek falan zaten hep kapalı koyuyorum kokacak gidecek diye. kapağı açınca hissediliyor dolabın kokusu, cif gibi kokmuyor başka bişey kokuyor. bunun bi çözümü var mıdır?




 
bir kabın içinde karbonatlı su hazırlayıp onunla güzelce silin dolabı, lastiklerini vs. kuruyana kadar da kullanmayın, kurumadan dolabın kapagını tam kapatmayın.


  • bordeaux  (17.05.07 00:09:31) 
Amerikalilar bir kutu karbonatin tepesini tamamen acip oylece koyarla buzdolabina. Orada durur o hep, butun kokulari almaya yarar. Yanilmiyorsam karbonat ucuz bir sey, deneyebilirsin. Bunun avantaji kokan bir yemek koydugunda onun da kokusunu almasidir.


  • wpi  (17.05.07 00:52:33) 
teşekkürler bu bilgiler için. son kullanma tarihi geçmiş bi paket karbonat buldum, açtım koydum bakalım işe yarayacak mı.. diğer yöntemleri de deneyeceğim.


  • nihilanth  (17.05.07 01:03:41) 
bir bardak sütü açık olarak dolaba koymak da yararlı olabilir.


  • colg fusion  (17.05.07 04:16:52) 
evet süt koymak kesinlikle işe yarıyor. ama sütü kaldırdıktan bir süre sonra koku yeniden ortaya çıkabiliyor, kokunun yoğunluğuna göre tabi bu. tamamen kurtulmak da mümkün.


  • hoze  (17.05.07 10:44:33) 
sütün faydalı olacağını sanmıyorum esasında ama bildiğim şöyle bir tarif var..



malzemeler
1 portakal
bolca karanfil
ip

hazırlanışı,
portakalın üstündeki deliklere fıttırı fıttırı karanfiller taneleri saplanır,
yuvarlar dikenli bişey elde edilir sonuında
ip üssten ggeçirilip dibinden çıkaralır
havada top gibi duracak şekilde dolaba asılır
portakallı karanfil kokusu dolabı sarar her şey güzel kokar
  • demlikposet  (17.05.07 10:50:22) 
biraz daha kalıcı çözüm gerek arkadaşlar bana. her seferinde karbonatı ve sütü değiştirmek zorunda kalmamalıyım. karanfili de deneyelim bakalım.


  • nihilanth  (17.05.07 15:05:57) 
1. bunun için bir zımbırtı satılıyordu bi zamanlar.

2. eğer buzsuz (görece yeni) dolaplardan kullanıyorsanız dolaba kapağı açık hiçbir kap kaçak (özellikle sıvılar) koymamak gerekiyor. espri şu: alet buzsuz. air conditionlardakine benzer bir mantıkla çalışıyor. havayı kendi içinde belli soğutma kanallarından geçiriyor vs. vs. bu kanallar makinanın elle ulaşılıp temizlenemeyeceği yerlerde ve buharlaşan sıvılar kanallarda tekrar yoğunlaşıp oraya yapışıyor. belli bir süre sonra koku oluşuyor.
  • can see  (18.05.07 23:18:07) 
bir yerlerde mangal kömürü (odun kömürü de deniyor) koyarsanız koku filan kalmaz diye okumuştum ama emin değilim.


  • bull  (26.05.07 16:55:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.