[]

Kalp Kapakcığı Gevşek Olan Var mı ?

Soru başlıkta, bu rahatsızlığı olan var mı ?




 
Annemde var bu sorun. Belki bende de vardır ancak kontrole gitmediğim için bilemiyorum tabii.


  • labarna  (30.10.13 23:22:17) 
Bende çok sık çarpıntı oluyor da, gün içerisinde 3-4 kere belkide.
Kendimi bildim bileli çarpıntım oluyor ama son zamanlarda tekrar sıklaştı, acaba bi doktora gitsem mi? En son 2 sene önce gitmiştim.

  • MandMs  (30.10.13 23:26:09) 
bu kalp kapağı gevşekliği dediğimiz şey çok sık görülür, genelde bi probleme sebep olmaz ama yılda bir (doktorunuzun uygun gördüğü şekilde) takibi gerekir.
tavsiyem, bu var ve uzun süredir kontrole gitmiyorsanız doktora gidin.

  • korkumdanagladim  (30.10.13 23:29:03) 
bende aileden gelen (genetik) ufak çaplı bir ritm bozukluğu var. arada bir kalbim kan değil de hava basıyormuş gibi oluyor: "dup dup, dup dup, dup dup, tısssss, dup dup..." gibi. bu da kapakçıkla ve üfürümle mi alakalı acaba?

doktor konusuna gelince muhakkak git.
  • tezumomikuari  (30.10.13 23:29:58) 
Kapakçıklardan birinin gevşek olması ciddi bir sıkıntı yaratabilir. Gevşek kapakçık kanı sızdırıyor. Annem bu yüzden ciddi sıkıntılar yaşadı. Yoğun bakımda kaldı, konuşma yetisini geçici olarak kaybetti. O dönemde şunu anladım ki konu kalp olunca insanın kendisini ayrı bir hassasiyetle dinlemesi gerek. Bence hiç geciktirmeden doktora gitmelisin.


  • labarna  (30.10.13 23:30:30) 
Bizimde baba tarafından genetik zaten ve babamın kuzeni zamanında köy yerinde ameliyat olamadığı için bu sebepten vefat etmiş. Biraz da ondan korkum ama en son gittiğim doktor çarpıntılar için yüksek tansiyon ilacı vermeye kalkınca vazgeçmiştim çare aramaktan (:


  • MandMs  (30.10.13 23:37:53) 
yüksek tansiyon ilacı dediğiniz betabloker olsa gerek. çarpıntı için bu ilaçlar verilir. ilacı kullanmaktan korkuyorsanız nasıl deva bulmayı bekliyorsunuz ki? şimdi doktor 1 ilaç verecek ki kalbinizi yarın 3-4 ilaç birlikte kullanmak zorunda kalmaktan, bypasslardan, anjiolardan korusun.


  • fayfim  (31.10.13 00:14:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.