[]

dizel araçta çekiş sorunu neden olur

2011 ford fiesta 45000 bakımına girdikten ve yakıt filtresi değiştikten sonra, belirli bir hıza veya devire ulaşınca gazı sabit versem de çekişinde artıp azalmalar var ve bu aracın hareketine de yansıyor. sanki dalgalı denizde kayıkla gidiyormuş gibi, ileri geri salınımlarla araç hareket ediyor. genelde 80km/h üzerinde belirginleşiyor. servise gideyim diyorum ama oraya gidince de bütün günüm heba oluyor. 60000 bakımına çok yok nasılsa o zaman baktırırım dedim ama neyin nesidir bilemedim.




 
debriyaj balatasinin degisme vakti gelmis


  • crucio  (30.10.13 22:24:31) 
Devir yukseliyor ama araba gitmiyor sonra bir anda mi almaya basliyor


  • ykyt  (30.10.13 22:36:11) 
Tabi surat 8o deyken


  • ykyt  (30.10.13 22:36:28) 
ayağı gazdan çekip gaz veriyormuşum gibi ileri geri salınımlarla gidiyor. daha yüksek hızlarda iyice belirginleşiyor.


  • eti cin  (30.10.13 22:41:12) 
bir insan oğlu turbo arızalı dememiş yada turbonun hortumu çıkmış patlamış olabilir


  • Dönmezer  (30.10.13 22:51:08) 
belirli bi hız üzerinde mi, yoksa belirli bi devir üzerinde mi? turbo gibi, olmasa öldürmez ama baktırmakta fayda var.


  • icim urperiyor  (30.10.13 23:29:01) 
devir mi hız mı ben de tam olarak anlayamadım. yüksek hızda daha çok belli oluyor. belki düşük hızda da oluyordur ama çok dikkat etmedim ona.


  • eti cin  (30.10.13 23:33:40) 
Hava filtesi veya turbo sorunu olabilir bence. Gerçi yakıt filtresini değiştirirken, hava filtresini de değiştirirler. Bildiğim kadarıyla belli bir hızın üzerine çıkınca turbo devreye girer, sen de 80km üstüne çıkınca çekiş düşüyor dediğine göre dizellerdeki turbo sorunu senin araçta vuku bulmuş gibi gözüküyor. Yakınlardaki sanayiye falan git en azından sorunun ne olduğunu öğren, çok önemli birşey değilse sonradan serviste hallettirirsin.


  • Tutkun  (31.10.13 07:57:07) 
debriyajla alakasi oldugunu sanmiyorum. ayni problem benim benzinli arabamda vardi. hava akismetresindenmis. mass airflow meter diyorlar, MAF yani.

senin arabada da o parcadan var mi bilmiyorum.
  • osuruklu  (31.10.13 12:06:28) 
üstünden çok zaman geçti, bahsettiğim araç pert oldu ama yine de belirteyim, egr sistemi denen egzozdan çıkanları tekrar yakmaya yarayan sistemin arızasıymış bu. ondan olabilir demişlerdi aracın garantisi bitmemişken ve garanti kapsamına girer demişlerdi. sen bi dene olmazsa garanti kapsamında hallederiz diyerek şutlamışlardı. tanıdık olmasa yemezdim belki de, aynı sorunla 2 ay sonra gittiğimde aracın garantisi dolmuş, iyi niyet kapsamında garanti uzatma isteyelim o zaman demişlerdi. cevap olarak sigigit kıvamında bi cevap geldi otosandan. garanti uzamadı. o çekiş sorununu sineye çektim. daha sonrası çok daha rahatsız edici boyutlara varınca mecbur yaptırmak zorunda kaldım. 1500 tl civarında tuttu.
sonra araç pert oldu. ben forda tövbe ettim vs. öyle işte. belki birilerinin işine yarar.
özetle alırsın ford olursun mort. 40la yandan giren başka bir ford tarafından perte çıktı işte. ne beklersin ki.
  • eti cin  (01.11.16 21:52:51) 
lambda sondası denen egzosa takılan parçalar bahsettiğiniz.
geçmiş olsun ayrıca.

  • ykyt  (01.11.16 22:43:04) 
ilk aklıma turbo devreye girip çıkması geldi


  • basond  (01.11.16 22:45:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.