[]

ABD vs Almanya

2. öğretim okudum. Burs vermiyormuş TEV Almanya'ya 2. öğretim okuyanlara. Almanya'yı oradaki şirketlerde iş bulabilirim rahat yaşam koşulları diye istiyordum ama burs bulamayacagım sanırım..

ABD için bi hocam burs bulurum sana dedi. İlk 50'de bi okul istiyorum. Almanya'da Münih Teknik Üniversitesi için basvuru yapacaktım. RWTH Aachen'a da bakıyordum ama orası şehir olarak çok küçük. Ben de hanımla oğlumu da götürecektim. Baktım içinden çıkılacak gibi değil Almanya.. Münih çok pahalı..


ABD'de master için yarış çok daha çetindir muhtemelen ama ne dersiniz Almanya'yı zorlamayı bırakayım mı artık?

 
Bırak. Git abd'ye. Düşünme bile. Ayrıca hocan da adamın dibiymiş.


  • sen git ben geliyorum  (30.10.13 18:23:04) 
kesinlikle abd


  • little miss rejectee  (30.10.13 18:27:23) 
Münih'te okuyorum cidden çok pahalı, nerdeyse Londra ayarında.

Amerika'da da okullar çok pahalı, okula para vermeyecekseniz zaten her türlü ABD.
  • giderbey  (30.10.13 18:46:47) 
münih iş imkanları açısında müthiş bir yer olsa da yaşamak aşırı derecede pahalı. hele hele aileyle epey zorlanılır diye tahmin ediyorum. üniversite muazzam zaten ona diyecek birşey yok.

bilmiyorum daha önce almanya tecrübeniz var mı ama türkiye'deki küçük şehir sıfatının dezavantajları almanya'da hissedilmiyor gibi birşey. aachen şehir olarak çok çok daha ekonomik olmasının yanında üniversite olarak almanya içerisinde hazırlanan rankinglerde münih in her daim üzerinde yer alıyor birkaç yıldır. almanca yoksa iş bulmak nispeten daha zor aachen'da. çok international bir ortam yok.

tabi burs varsa abd daha mantıklı gibi duruyor.
  • eksi571  (30.10.13 19:43:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.