[]

Evde spor denemesi

Çok tembel bir insan olarak spora başlamaya karar verdim. Daha önce de defalarca karar vermiştim ancak pek sonuç alamadım :) Spor salonuna yazıldım, bir kaç kere gittim. Havuza yazıldım, onu da bıraktım vs. Şimdi düşündüm eve birkaç bişey alsam belki de ben yalnız çalışmayı seviyorum. Dizimden ve bileğimden biraz sakatlıklarım var, o yüzden yürüme bandı istemiyorum. Kondisyon bisikleti ya da eliptik bisiklet denen şeylerde alsam nasıl olu, fayda görür müyüm acaba? Bana şöyle internetten alınabilecek iyi bir mode önerir misiniz? Bunlarda ucuz-pahalı çok fark eder mi?




 
mesele aslında teknik ekipmandan ziyade senin motivasyon ve disiplinine bağlı. genelde evde spor olayı maalesef pek uzun ömürlü olmuyor. O yüzden ilk aşamada başlangıç seti olabilecek en ucuzundan 2 dumbell, bir açılı sehpa ve bir kapı barfiksi alabilirsin.(internet sitelerinde çok satanlar kısmından yorumlara bakarak seçebilirsin) Bir demotivasyon için çalıştığın odada kesinlikle bir boy aynası olsun. Eliptik bisikleti de eğer durumun varsa tavsiye ederim. Kondisyon açısından işini görür.


  • psmstc  (30.10.13 17:36:13 ~ 17:38:22) 
@advest, hocam ben zayıflamak için değil form tutmak için istiyorum. Çaya zaten hiç şeker atmama. Akşam yürüyüş eskiden yapardım ama şimdi küçük bir şehire taşındım, fazla mümkün olmuyor.


  • cy7  (30.10.13 17:43:33) 
@psmstc, haklısın ufak başlamak lazım ama ben de çok özeniyorum yav evde böyle bisikletti falan filmlerde oluyor ya :)) İşte motivasyon ve disiplin eksikliği de var, onu nasıl çözücez bilemiyorum. Belki alışkanlık haline getirebilirsem, bakalım.


  • cy7  (30.10.13 17:45:04) 
terlemen lazım, bence epliktik bisiklet al. dizin ne durumda bilmiyorum gerçi ama iyi terlersin. koşu bandından daha az yorar epliktik bisiklet. ardından mekik vs. 45dk-1saat iyidir non-stop.


  • sana guluyorum sadece  (30.10.13 18:12:19) 
Kondisyon bisikletini tv karşısına koyup kullanma imkanınız varsa faydasını görebilirsiniz.sıkıcılığı azalır.


  • 412  (30.10.13 19:09:12) 
Yalnız dizde sıkıntı varsa bisiklet ve eliptik önermem, direk koşu bandı çok daha iyi olur. Diz sağlığın için de çok hafif rampalı yürürsün hızlı tempo, çok da güzel işini görür. Benim de dizimle alakalı bi problemm vardı bizzat ortopedi doktorum bana bunu önerdi.


  • nar eksisi  (30.10.13 19:11:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.