[]

Öğrenci Sigortası

erkeğim. yaş 23. öğrenciyim ve babamın sigortası var. bundan faydalanabiliyor muyum? sgk'ya öğrenci belgesi götür ver faydalanırsın dediler ama emin olamadım. sigorta borcu sorguladığım zaman 3000 TL küsür borç çıktı. daha önce de bu sgk'ya gidip gelir beyanı mı neyse ondan da yapmamıştım.




 
Borcu odeyip ogrenci belgesi verirsen faydalanirsin


  • kegums  (30.10.13 15:43:46) 
Borcu öde diyen arkadaş kendinde değil sanırım.
Okuldan gidip geçerli bir öğrenci belgesi alıp SGK'ya gidiyorsun o 3000 TL borcu siliyorlar ve güzelce sigortalı oluyorsun. Her dönem yapmak zorundasın öğrenci belgesini SGK'ya götürme işini..
Yaş 25'i doldurduğu an gelir testi yaptırmak zorundasın ama 25 yaşından küçüksen herşey kolay.
  • onikionikibinonalti  (30.10.13 16:15:58) 
şu tarihten beri öğrenciyim de, borcumu silin de


  • dieselsingle2  (30.10.13 16:18:32) 
çözdüm sorunu. aynı sorundan muzdarip olup bir şekilde buraya gelenler için:

durumu anlattım sgk'daki görevliye bilgilerimi inceledi. liseden mezun olduktan sonra bir yıl ara verdiğim için bütün borcumu silemediler. ocak 2012'den itibaren gss primi kesmeye başlamışlar. benim kaydım haziran 2012 olduğu için 6 aylık bir ödeme yapmam lazımmış. kaymakamlığa gidip gelir vergisi testi yaptırmam gerekliymiş sigortadan faydalanmam için. o zaman 40x6 lira civarı veya ücretsiz çıkabilirmiş. borcum çıksa bile test yaptırdıktan sonra sigortadan faydalanabiliyormuşum.
  • sarhosken alinan hesap  (06.11.13 22:26:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.