[]

Şu anda çalıştığınızın işyerinin sahibi konumuna gelseniz,

İlk yapacağınız değişiklik ne olurdu?
Gerçekçi olun lütfen.



 
yeni mobilya ve donanım.


  • mayhemdemon  (30.10.13 15:18:16) 
tasarımcılar işini bitirip çıkabilir derdim. işin bitimine göre ayarlardım mesai günlerini ve saatlerini.


  • innerbliss  (30.10.13 15:21:18) 
hiçbir değişiklik yapmam. sistem iyi çalışıyor. herkes özveriyle çalışıyor. bu durumu sürdürüp ilerletmek için de daha çok çalışırdım.


  • kakao  (30.10.13 15:21:37) 
çalışma alanlarına su sebili. her seferinde kalkıp plazanın diğer ucundaki mutfağa gitmek anlamsız


  • try again fail again fail better  (30.10.13 15:23:11) 
temizlikçi tutar dezenfekte ederim. karşı daireye dil kursu da açarım.


  • female demon  (30.10.13 15:25:01) 
6dan sonra kimse kalmasın derim. Yok artık 10'lara kadar çalışmak derim.
Ofisi de kompile değiştirir mümkünse taşınırdım.

  • kertenkelebek  (30.10.13 15:26:09) 
sorumluluk almayıp işten kaçanları anında kovardım.


  • bira sisesi kapagi  (30.10.13 15:26:14) 
zam oranlarını düşürüp keseyi doldurmak.


  • snowman  (30.10.13 15:28:20) 
kurumsallaşmak.


  • archmage mahmut  (30.10.13 15:30:11 ~ 15:30:20) 
çalışanlara öğle uykusu imkanı sağlardım.


  • yue  (30.10.13 15:32:21) 
ekstra eleman.


  • nezaretten taharet  (30.10.13 16:00:54) 
mevcut elemanlarla mantıklı bir sürede yetiştiremeyeceğim işi hiç almamak, çalışma saatlerini insani bir şekilde düzenlemek.


  • kül  (30.10.13 16:37:48) 
öle içeriyi falan yeniden tasarlayım ıvır zıvır dersen mali anlamda ağır ezilirsin. aynen devam et ufak çaplı değişikliklerle, ışık olur, duvar kağıdı falan olur o tarz şeyler bütçen elverdiğince düşün. mobilyaya falan girme, altından kalkamazsın.

işçiyken yapılmasını istediğin değişikliklerin çoğunu yapma çünkü artık patronsun ve vicdanını mantığınla karıştırmamak tek kuralın. daha fazla nasıl efektif kullanabileceğin bir sistem varsa onu düşün. çalışmayan kaytaran varsa duygusal davranma asla mümnkün olduğunca.

işçiyken işten kaytarmak için yaptığın her şeyi iyice düşün buna göre hareket et, eğer kaytarmayan biriysen, gözüne çarpan kaytaranları ayıkla hemen, gerekirse interneti kes, laklak kısmını engelle, cep telefonunu kitle ne yap et, buradan arta kalan zamanı toplarsan 2-3 saat edecektir. bunu gün içine yaymak yerine yarım saat öğleden önce, 1 saat öğle arası ve yarım saat öğleden sonra olmak üzere tatil şeklinde ayarlarsan gayet verimli olur, bu tatil zamanları dışında it gibi çalışsınlar. tatil olan sürede ister internette gezsinler ister sevişsinler ister uyusunlar kendi keyifleri olduğunu belirt. ama tatil olmayan zamanda maksimum performans isteğini gözlerine sok, kontrol et, bilgisayarlarını izle, senin işin bu. kontrol ve yönetim.

haftanın 1 günü(pazartesi veya salı) öğleden önce 1 saatlik bir çay-kahve molası verip, ortamı sosyalleştir, topluca kek pasta çay falan ortamı oluştur, ispanya da staj yaptığım ufak bi şirkette yapılan bi uygulamaydı ve beni feci mest ederdi. çok güzel oluyor sohbet ortamı.

kahve makinası, çay makinası koy. her çay veya kahve için bir birim belirle ve o miktarla çay kahve alabilsinler, sonra haftalık olarak biriken para birer birer tüm çalışanlara verilsin. gün gibi yani. atıyorum 50 kuruş her içtiği. haftada 70 tl mi birikti, sıra kimdeyse alsın parayı. şimdi aklıma geldi, güzel uygulama lan bence. "o hiç çay kahve içmiyor" gibi bi dedikodu duyarsan da çenesini kapa. adamın aldığı 50 lira fazla paraya göz dikmesin puştlar.

şahsen günde 10 saatlik bilgisayar başı mesaimin yaklaşık 4-5 saati kaytarmakla, işi uzatmakla, internetle, cep telefonuyla, kıvırmakla, uyuşuklukla geçiyordu, böyle bir sistem önüme sunulmuş olsa köpek gibi çalışırdım halbuki. ve ben patron olsaydım kesinlikle kendim gibi bir çalışanı işten atardım sorgusuz sualsiz. adamlar salak olduğundan değil de, kaytarma konusunda çok usta olduğumdan uzun süre dikkat çekmedim, sonra istifa ettim zati.

bide tembel adamlara biraz daha ılımlı yaklaş, emin ol tembel adamların alayı işyerindeki en bilgili usta ve donanımlı tiplerdir genelde. bill gates abimizin de dediği gibi; "ortada zor ve uğraş gerektiren bir iş varsa bunu tembel çalışanlarıma verirdim, çünkü sadece onlar en zor işlerin en kolay çözüm yollarını bilirler".

ayrıca patron düşmanı da değilim. sendenim yani. para kazanmak zorundasın. kapitalist bir dünyadasın. gönül ister her çalışanına yüksek maaş ver, güzel ofis ortamı sun, tatillerini, primlerini bol ver ama dünya gerçekleri bunlar. batarsın. net.
  • calligrapher  (30.10.13 16:50:14) 
Tüm işyerini afilli duvarkagidi yapardim.


  • 0dy  (30.10.13 18:12:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.