[]

C Sharp Sorusu

C Sharp'ta tecrübesi olmayan ama if-else nedir bilen biri web servis öğrenmeye kalksa olur mu? Kolay mıdır zor mudur? Web servis konusu hakkında biraz tecrübelerinizi aktarır mısınız?




 
çok kolay olur. tek yapman gereken fonksiyon yazmak gerisi otomatik.

sanırım en zor kısmı web servis projesi oluşturmak.

basit yani.
  • mayhemdemon  (30.10.13 10:11:47) 
normalde olmaz ama mevzu bahis .net ise olur. çok fazla örnek var zaten, biraz arama yapmak yeterli.

en temel düzeyde giriş için: (git: www.csharpnedir.com
  • coder6006  (30.10.13 10:14:31) 
bu tarz şeylerde ben bile öğrendiysem herkes öğrenir mantığını benimsiyorum. Zekamla falan alakalı değil gerizekalı muamelesi görmeden düzelteyim şu yamuk girişimi.

her boku en ince ayrıntısına kadar öğrenme takıntısı var. misal c# öğrenmeye daha yeni başladığımda ilk aklıma gelen neden public static void main ()yazıyoruz olmuştu. daha hiçbir bok bilmeyen birinin bunu öğrenmesi kolay değil tabii ondan sonra 1 haftada öğrenilecek şeyleri 3 ayda öğrenip sıkılıyordum ilerleyemiyorum diye. bırakıyordum.

sonra kafamda bir problem belirdi. bunu bir bilgisayar problemiyle çözsem nasıl olur diye düşünüp açtım visual studio'yu. şunu yapmam lazım nasıl yaparım diye google'a sora sora belki orta seviye tecrübeli bir c# programcısının 1-2 günde yazacağı programı ben yine 15 günde falan yazdım. sonra şu özellik de olsun, kullanıcıya şu seçeneği de vereyim hatta sonuçları excel'e atayım, e grafik de çizsin falan derken " arif'in manchester'a attığı golü arıyordum nerelere geldim ben lan" diyerek en son c# programı isteğe bağlı olarak grafikleri matlab'a çizdirip jpeg, eps, bmp uzantılı olarak kaydedebilecek duruma geldi. biri bana bu özellikleri en baştan anlatmaya kalksa falan anlamazdım ama bir problem varsa önünde onu çözmeye çalışarak hem algoritma yazma yeteneğini kazanıyorsun hem de dilin özelliklerini öğreniyorsun.

eğer kafadan yapmak istediğin özel bir şey varsa öğrenmen inanılmaz kolay ki zaten istediğinden çok fazlasını öğrenirsin eğer bu konuda ilgiliysen. ama yok ben öğreneyim de sonra öğrendiklerimle ne yapacağıma karar vericem diyorsan o zaman işin zor. motivasyonun belirli bir şeyi yapmak olsun. o zaman her şeyi öğrenirsin.
  • godsparticle  (30.10.13 11:08:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.