[]

yalnız başına gezi için playlist

yarın ilk defa yurt dışına çıkıyorum, aynı zamanda ilk defa yalnız başıma tatile gidiyorum. 7 gün boyunca tek başıma gezeceğim. gidilecek yer italya.

her gün işten eve giderken bile müziksiz yürümekte zorlanırım. şimdiyse başka telaşlardan bir playlist hazırlama işine girmeyi unutmuşum. seyahat havasına uygun, hafif, neşeli ya da sakin, türü çok fark etmemekle birlikte arabesk ya da rap vs olmayan, sevdiğiniz şarkılardan tavsiyelerde bulunur musunuz? enstrümantal da olur. kısaca hızlıca bir gezi playlisti yapmak amacım.

son olarak gitmeden önce aklınıza gelen "şunu unutmaa", "şunu yap mutlaka" diyebileceğiniz bloglarda rastlanmayan türden öneriler çıkarsa da çok memnun olurum. malum, yalnız olacağım için esneklik fazlasıyla mevcut.

herkese teşekkür ederim.

 
şehir önemli.hangilerine gidecekseniz ona göre tavsiye vermek daha doğru olur.
Müzik içinse ilk aklıma gelen the civil wars. bu aralar çok dinliyorum :)

  • bezirganbasi  (30.10.13 08:23:55) 
the xx dinle.


  • kibrit kutusu  (30.10.13 08:24:51) 
bezirganbasi; roma, floransa, venedik, milano olacak.


  • turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon  (30.10.13 08:26:04) 
sağlam küçük bir şemsiye alabilirsin yanına; yoksa venedik'te çin malı dandik bir şemsiyeye iyi para vermek zorunda kalabilirsin. iyi bir yağmurluk da olur belki ama şemsiye daha iyi.

milano'da kalıp bir gün floransa, bir gün de venedik'te geçirmiştim. yağmur vardı, aralıktı galiba, yağmursuz halini bilmiyorum ama yağmurda venedik çok güzeldi. akşam saatlerinde geziyi tamamlayıp trene yetişmeye çalışırken, köprülerden geçerken lacivert renkli gözkyüzünü hatırlıyorum, müthişti.

Aslında yapabilirsen bir gece venedik'te kalabilirsin. hiçbir şey yapmasan bile odanın balkonuna çıkıp manzarayı seyredip hayallere dalabilirsin. konaklama nispeten daha pahalıdır elbet.

Dönüşümden bir gün önce tren çalışanları grevdeydi. Gündemi takip etmekte fayda var. Bunu gittiğin ve gideceğin her yerde yapmalısın zaten.

Konakladığın oteller hakkında yorumlarını tripadvisor'da veya benzer sitelerde paylaşıp insanlığa hizmet de etmiş olursun :)

Bu senin ilk yurtdışı tecrüben olacağı için ileride hep hatırlayacaksın bu seyahatini. Eminim çok eğleneceksin. İyi yolculuklar.
  • puc  (30.10.13 08:49:43) 
programını bilmiyorum ama roma ve floransa'da gezmek nispeten daha fazla zamanını alacak. yanında her zaman su için matara bulundur diyebilirim çünkü frizzante dedikleri soda bozması suları var ve naturale bulmak zor oluyor.Çeşme bol miktarda var zaten.
Floransa da çok iyi biftek ve lazanya yapan restoran tavsiyesi verebilirim.yanında şarapla tabii :)
www.trattoriazaza.it
eğer esnek vaktin varsa şehirdeki etkinlik listelerine mutlaka göz at derim bu roma'da şahane bir da vinci etkinliğine katılmıştım.
eğer metroya para vermekten sıkılırsan roma kaçak seyahat etmeye çok uygun biyer :)
Şehir içi geçişler için trenitalia iyi bir alternatif. Eğer bilet fiyatlarını takip edersen ucuza hızlı tren bileti bulman mümkün.yolda geçen süreyi azaltmak açısından.
3g de önemli çok kritik zamanlarda hayat kurtarıcı olabiliyor. yurtdışına açtırmak ya da geçici hat alabilmek mümkün.
Her şehir için hava çok kötü olmadığı sürece sokaklarında vakit geçirmeni tavsiye ederim .nereye gittiğini ve ne bulacağını bilmeden yürümek çok zevkli.Küçük dükkanlara uğrayıp dilim pizza,focaccia (poaça gbi bişey) ve bilimum farklı lezzetleri ucuza tadabilirsin.
Floransa da david ve venüsün doğuşunu göremeden gelme evet çok klasik ama bir o kadar da etkileyici.
Vatikan gezmek için bütün gününü alıyor.gününü ona göre planlamak en iyisi.
Venedik için güzel öneriler gelmiş zaten.
Milano için fazladan bir şey ekleyemem sanırım. Last supper ı atlama derim :)

Çok karışık oldu galiba ama aklınıza takılan ya da sormak istediğiniz bir şey olursa msj atabilirsiniz :) iyi tatiller
  • bezirganbasi  (30.10.13 09:19:00) 
bob dylan, tom waits, leonard cohen, jacques brel, charles aznavour.


  • papillon7  (30.10.13 09:42:31) 
chris rea - Looking for the summer kesinlikle olmalı
Blackfoot - Highway song da iyi yol şarkılarındandır
RHCP - Road Trippin de klasiktir yol için.
  • predictably irrational  (30.10.13 10:22:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.